Öne Çıkanlar Maden Çalışanları psikolog ataması Milli Eğitim Bakanlığı Mahmut Özer Murat Kurum

İnfaz Koruma Memurları İçin Kanun Teklifi

KamuMeb.net - 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'un 7’nci maddesinin birinci fıkrasının (4) numaralı bendinin (B) alt bendine "1) Ceza İnfaz Koruma Memurlarından," ibaresi eklenmiştir.  

Kanun Teklifinin Genel Gerekçesinde ‘’Ceza infaz koruma memurları; açık ve kapalı cezaevleri ve tutukevlerinde görev yapan, cezaevi ve tutukevlerinin zor şartlarında, tutuklu ve hükümlülerin güvenliğini sağlayan, kanun ve yönetmelikle kendilerine verilen görevleri yerine getiren kamu görevlileridir. 

Görevleri sırasında silah taşıma ve bulundurma yetkisi bulunan ceza infaz koruma memurları, 6136 Sayılı Kanun'un 7’nci maddesine göre, emekli olduklarında silah taşıma yetkisi kalkmaktadır. Ceza infaz koruma memurları; ülkemizde ceza ve tutukevlerinin zor şartları altında görev yapmakta ve bu görevleri sırasında mahkûm veya tutuklularla birebir muhatap olmaktadır. 

Diğer yandan ceza ve tutukevlerinin genel asayişi konusunda, birlikte görev yaptığı emniyet sınıfına mensup personel ile aynı şartlar altında ifa etmelerine rağmen emekli olduklarında silah taşıma yetkileri ellerinden alınmaktadır. 

6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'un 7’nci maddesinin 4 üncü fıkrasının (B) bendinde emekli olmaları halinde, silah bulundurma ve taşıma ruhsatı alabilecekler hüküm altına alınmıştır. Ancak bu maddede ceza infaz kurumu memurlarına yer verilmemiştir 

Oysa emekli olan ceza infaz koruma memurları zaman zaman tehditler almakta, ailesinin ve kendisinin can güvenliği risk altında bulunmaktadır. Bu yüzden ceza infaz koruma memurlarımızın kişisel ve ailelerinin güvenliğinin sağlanması bakımından, emekli olduklarında kendilerine silah bulundurma ve silah taşıma ruhsatının bedelsiz ve süresiz verilmesi imkânın sağlanması gerekmektedir. 

Bu bakımdan gerek zor şartlarda görev yapmaları, gerekse mahkûm ve tutuklular ile birebir muhatap kalmaları nedeniyle, görevlerini tamamlayıp emekliye ayrılmaları durumunda silah taşıma yetkisi bulunmayan ceza infaz kurumu memurlarına, emeklilik hayatlarında doğabilecek muhtemel bir güvenlik riski nedeniyle, can güvenliklerinin sağlanması adına kanun teklifimiz hazırlanmış ve TBMM Başkanlığı'na sunulmuştur.’’ Denilmiştir.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem 5 yıl önce

İcra müdür ve yardımcılarınada bu hak verilmelidir.