Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

YÖK Başkanı'ndan Öğrenci Affı Açıklaması

KamuMeb.net - YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Öğrenci affı ile ilgili çalışmamız yok, bu zaten yasama gerektirir. Son af 500 bin kişiyi sisteme soktu. Eğitim sistemi tek bir pastadır, dilimleri kesilmiştir. Eğitimi biz başarıya endeksli bir şekilde kurgulamamız, popülist yaklaşımlarla kurgulamamamız lazım." dedi.

AK Parti döneminde (2008, 2011 ve 2014) yıllarında af çıkmış yüzbinlerce öğrenci yarım kalan eğitimleri için üniversitelerine dönmüştü.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çeşitli nedenlerle disiplin cezası alan öğrenciler yaptıklarından pişman olmuş olabilirler, onlara bir şans daha tanımak gerekli, hata yaptıkları konularda ayrıca psikolojik destek ve eğitimde sağlanabilir. Genç yaşta yapılan yanlışın bedeli bir yaşamı kapsıyor. Bu nedenle çıkarılabilecek af yasasından belki de yüzlerce öğrenci faydalanacak ve eğitimlerini tamamlayacaktır. Bu konuda bir çalışma yapılması, mağduriyet yaşayan öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesine vesile olabilir.

Öğrenci affı bekleyen gençlerimiz için verdiğimiz kanun teklifinin, akademik yılın başında, bir an evvel görüşülüp çıkarılmasını talep ediyoruz. Çünkü günümüzde öğrenim, eğitim ve sınav kazanma zorluğu öğrenciler için büyük bir sıkıntı. Disiplin suçunun yanında çeşitli nedenlerle eğitimini bırakmak zorunda kalan öğrencilerimiz var. Af konusunun ele alınarak bu gençlerimizin eğitimlerine devam etmelerini arzu ediyoruz." Şeklinde bir açıklama yapmıştı.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "Üniversitesi kapanmış ve eğitimi yarıda kalmış olanlar aftan yararlanmak için koordinatör üniversitelere başvurabilecek. Öğrencilere 'Af çıksın diye üç yıl ter döktük, aman ha başvuru süresini kaçırmayın!

YÖK'ün ifadesine göre öğrenci affı ile ilgili yönetmelik önümüzdeki hafta yayınlanacak. Öğrencilere tavsiyem bu yönetmeliği takip etsinler ve 'nasılsa başvuru süresi eylülde doluyor' diye zaman harcamasınlar. O kadar uğraştık, yazık olmasın. Ayrıca bir önemli konu da okuduğu üniversitesi kapanmış olan ve eğitimini tamamlayamayan öğrencilerin durumu. Bu kişiler de aftan yararlanabileceklerini unutmamalı. YÖK'e sorduk ve dendi ki; kapanmış bir üniversitenin öğrencisi koordinatör üniversiteye başvurabilir ve aftan yararlanabilir. Ancak karıştırılmasın KHK ile kapatılmış olan değil, kapılarını kendisi kapatmış olan üniversiteden bahsediyoruz" diye konuşmuştu.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.