Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

2018 MSÜ Sınavı Ne Zaman? Sınava Giriş Belgeleri YAYINLANDI

KamuMeb.net - 2018 Yılı Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Öğrenci Alımları Takvimi'ne göre başvurular 9 Ocak - 15 Şubat 2018 tarihinde alındı. Adaylar başvurularını elekronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) ÖSYM internet adresinden yaptılar. Harp Okullarına bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına sadece erkek öğrenci alınacaktır.

2018 MSÜ Sınavı 18 Mart 2018 tarihinde saat 10.15'te yapılacak. Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarında öğrenci olmak isteyen adaylar mutlaka MSÜ 2018 sınavına girmelidir.

Tercihler 24 Nisan - 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında alınacak. 18 Mart 2018 tarihinde sınava giren adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini www.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihlerini yapmayan adaylar ikinci seçim aşaalarına çağrılmayacaktır.

11 Haziran 2018 tarihinde www.msb.gov.tr adresinden başvurular değerlendirilip sonuçlar ilan edilecek. 

2018 TYT ve 2018 AYT 23-24 Haziran 2018 tarihlerinde yapılacak. Harp Okulları için 2018 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) 1'nci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile YKS'nin 2'nci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT), As. MYO için 2018 yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen adaylar hiçbir surette Askeri Okullara yerleştirilemeyecektir. Astsubay MYO için 2018 Yılı YKS Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 ve Harp Okulları için YKS Alan Yeterlilik Testinden (AYT) tercih ettiği Harp Okulu yetiştirme Puan türünden 180'in altında puan yapan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

2018 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2018-MSÜ) Ve Askeri Öğrenci Temini Kılavuzu 

18 Mart 2018 tarihinde uygulanacak olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına  (2018-MSÜ)  başvuran  adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden saat 16:55’den itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.