Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Enginar Çorbası Tarifi

KamuMeb.net - Enginarınızı, kabaca yapraklarını çıkarıp bütün olarak pişirin. Eğer kendiniz soyacaksanız, enginarın sapını pişirmeden hemen önce kırmalısınız. Çünkü sapı kesilmiş bir enginar tazeliğini ve rengini koruyamaz. Ayrıca enginarın saplarını bıçakla keserseniz dibindeki lifleri temizlemeniz mümkün değildir. Bunun için saplarını kesmek yerine kırmayı deneyin. Enginarın saplarını kırdıktan sonra bıçak yardımı ile lifleri temizleyebilirsiniz. Ülkemizde pilavı, etlisi, zeytinyağlısı, içbaklalısı yapılıyor.

Enginar çorbası için malzemeler; 3 adet enginar, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 50 gr. tereyağı, 1 su bardağı krema, 1 yemek kaşığı un,, 2 ltd  tavuk suyu, tuz, kırmızı toz biber, 2 adet limonsuyu.

Enginarları minik kuşbaşı doğrayın, tencerede sıvı yağda kavurun, unu ilave edin karıştırın un kavrulup kokusu gidince tavuk suyunu ilave edin karıştırın, kapağını  kapatın  iyice pişirin (30-40 dk.) kremayı ilave edin beş dakika daha kaynatın, ocağı kapatın. Blendır ile püre haline getirin. Sos tavasında tereyağını eritin kırmızı  toz biberi ilave edin birazcık karıştırın ocaktan alın servis ederken çorbanın üzerine dökün.( Limon suyunu enginarlar kararmasın diye su ile karıştırıp kullanabilirsiniz.)

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.