Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

2018 Yılı Öğretmen (Kur'an-ı Kerim) Alım ve 2018 Yılı Eğitim Görevlisi Sınavı Duyurusu

KamuMeb.net - 2018 Yılı Öğretmen (Kur'an-ı Kerim) Alım için Merkezde çalışanlar birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar bağlı bulunulan il müftülükleri veya dini yüksek ihtisas/Eğitim merkezi müdürlüklerine şahsen başvuru yapacak olup yurtdışından veya askerlik görevini yerine getiren adaylar adına üçüncü şahıslar başvuru yapabilir.

Sınav, sözlü olarak yapılacak olup, sınavda Kur’an-ı Kerim (60 puan), Dini Bilgiler (tefsir, hadis, fıkıh, kelam) (40 puan), konularından soru sorulacaktır.

2018 Yılı Eğitim Görevlisi Sınavı için ilgili birimlerdeki DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlığımız DİBBYS programı üzerinden alınacak olup Sözlü Sınavda Kur’an-ı Kerim (kıraat, anlam ve tefsir) (30 puan), Arapça (30 puan), Dini bilgiler (hadis, fıkıh, kelam, İslam tarihi ve İslam ahlakı) (30 puan), Başkanlık ve Devlet memurları ile ilgili mevzuat (10 puan) konularından sorular sorulacaktır. Eğitim görevlisi sınavına katılacaklarda, Başkanlığımız web sayfasında yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Yeterliklerinde belirtilen “Ortak Genel Kültür Yeterlikleri” ile “Eğitim Görevlisi Temel ve Özel Yeterlikleri” esas alınacaktır.

Sınav Giriş Belgesi” ve sınav sonuçları https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav adresinden öğrenilecek. Sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek olup en az 70 puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak sınav sonuçlarına itiraz edilebilir. İtirazlar, Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına yapılacak. İtirazlar, en geç 15 (on beş) gün içinde incelenerek adaya bildirilecektir.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.