Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel uzman yardımcısı

Diyanet 2019 Yılı Eğitim Görevlisi ve Öğretmen (Kur'an-ı Kerim) Sınavı Duyurusu

KamuMeb.net - Taşra Teşkilatına EÖHS Sınıfı 1-9 Dereceli Dini Yüksek İhtisas Merkezleri/Eğitim Merkezlerine sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen 20 adet Öğretmen (Kur'an-ı Kerim) alınacak. Başvurular 9-18 Eylül 2019 tarihleri arasında alındı.

Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacak. Yazılı Sınavda Kur’an-ı Kerim, Arapça, Tefsir, Hadis, Kelam, Fıkıh, İslam tarihi ve İslam ahlakı, Dinî ve meslekî genel kültür, Başkanlık ve devlet memurları ile ilgili mevzuat konularından sorular sorulacak.

Adaylar sözlü Sınavda; Kur’an-ı Kerim (kıraat, anlam ve tefsir) (30 puan), Arapça (30 puan), Dini bilgiler (hadis, fıkıh, kelam, İslam tarihi ve İslam ahlakı) (30 puan), Başkanlık ve Devlet memurları ile ilgili mevzuat (10 puan), konularından ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilecek.

Yazılı Sınav 28 Eylül 2019 tarihinde Ankara'da yapılacak. Yazılı ve sözlü sınavın her birinden ayrı ayrı en az 70 (yetmiş) puan adaylar başarılı sayılacak. Adaylar, yazılı sınav sorularına ilişkin itirazlarını sınavın yapıldığı tarihten itibaren 7 (yedi) gün; yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise her bir sınavın sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren en geç 7 (yedi) gün içinde yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına yapacaklardır. İtirazlar, en geç 15 (on beş) gün içinde incelenerek adaya bildirilecektir.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.