Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Yükseköğretim Kurulu sözleşmeli personel ağır engelli

2019 MEB EKYS Başvuru Kılavuzu - Sınav Ne Zaman?

KamuMeb.net - Eğitim Kurumları Yönetici Seçme Sınavı ücreti 28 Şubat - 12 Mart 2019 tarihleri arasında ilgili bankalara ödenmelidir. Sınava geçbaşvuru tarihi 21 Mart 2019 olarak belirlenmiştir. Sınav saat 10.00'da başlayacak olup sonuçlar ÖSYM'ce belirlenerek duyurulacaktır.

2019 MEB EKYS 2.5 saat yani 150 dakika sürecek. Sınavda 80 soru sorulacak olup sınav konuları Genel yetenek ve genel kültür: %35, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi: %10, Değerler eğitimi: %5, Eğitim ve öğretimde etik: %5, Eğitim bilimleri: %35, Mevzuat: %10.

Sonuçlar ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresine giriş yapılacak öğrenilecek.

Sınav ücreti 180 TL olup belirlenen tarihler arasında; Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Albaraka Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı, (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeleri, ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Ziraat Bankası’na sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık aracılığıyla ücret yatırılabilecek; şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmayacaktır.

MEB'İN YAYINLADIĞI KILAVUZ

ÖSYM'NİN YAYINLADIĞI KILAVUZ

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.