Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

2019 Yılı Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu

KamuMeb.net - AMP alanları hakkında 9 uncu sınıf öğrencilerine rehberlik ve bilgilendirme yapılması, mesleki bigilendirme için http://mbs.meb.gov.tr/, http://www.alantercihleri.com/, http://meslekitanitim.meb.gov.tr/, https://meslegimhayatim.meb.gov.tr adreslerinden bilgi edinilmesi ve öğrencilerin sınıf rehber öğretmeni gözetiminde bu adresteki testleri yaparak mesleki eğilimlerinin belirlenmesi süreci ders yılı süresince yapılacaktır.

AMP meslek alanlarına geçiş ve tercihe yönelik iş ve işlemler hakkında 9’uncu sınıf öğrenci velilerine bilgilendirme toplantısı 5-28 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak. Denizcilik alanı bulunan okullar 15 Nisan 2019 tarihinde e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde ilan edilecek. 

AMP meslek alanlarına ait “EK-1 Tercih Bildirim Formu” doldurarak veli ve/veya okul müdürlüğünce e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine başvurular 13-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacak. Yönetmeliğin 31/5 maddesi gereği anne/baba mesleğini gösteren belgenin okul müdürlüğüne teslim edilmesi ve okul müdürlüklerince e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine işlenmesi süreci 13-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacak.

Tercih başvuruları 13-27 Mayıs 2019 tarihleri arasında okul müdürlüğünce e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde onaylanacak. Okul yönetimlerince, AMP meslek alanlarına alınacak öğrenci kontenjanları 14-23 Haziran 2019 tarihleri arasında e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine girilecek. AMP alanlarına alınacak öğrenci kontenjanları 25 Haziran 2019 tarihinde e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde ilan edilecek.

Alana geçiş sonuçları 28 Haziran 2019 tarihinde e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde ilan edilecek. Denizcilik meslek alanına ön yerleştirilmesi yapılan öğrencilerin “Gemiadamı Olur Sağlık Raporu”nu alması, yerleştirildiği okula raporun teslimi ve okul müdürlüklerince e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine işlenerek öğrencinin Denizcilik alanına kesin kaydının yapılması işlemleri 28 Haziran - 12 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacak. AMP de bulunan alanlardan en fazla 15 tercih yapılabilecek olup öğrenciler öğrenim gördükleri okulun dışındaki okul ve alanları da tercih edebileceklerdir.

Tercih başvurusunda bulunan öğrencilerin, AYP ve tercih sıraları dikkate alınarak öncelikli olarak kendi okulu içindeki alana merkezi sistem ile yerleştirme işlemi yapılacaktır. Boş kontenjan kalması halinde diğer okullardan alan tercihi yapan öğrenciler de AYP ye göre merkezi sistem ile yerleştirilecektir. Merkezi sistem ile Denizcilik alanına ön yerleştirmesi yapıldığı halde “Gemiadamı Olur Sağlık Raporu”nu alamayan öğrenciler 9 uncu sınıfı okuduğu okulun bulunduğu İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından AYP’sine uygun bir alana yerleştirilir.

Denizcilik alanında boş kontenjan bulunması halinde “Gemiadamı Olur Sağlık Raporu” almak kaydıyla diğer okul ve alanlardan 10 uncu sınıf birinci dönem sonuna kadar AYP üstünlüğü dikkate alınarak Yönetmelik hükümlerine göre alan değişikliği yoluyla nakil ve geçiş yapılabilir.

Sonuçlar https://e-okul.meb.gov.tr ve Veli Bilgilendirme Sisteminden duyurulacaktır. Ayrıca 8383 Mobil Bilgilendirme Servisine üye olan velilerin cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) gönderilecektir. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında uygulanmakta olan meslek alanlarının Okul, Program, Alan ve Dal Tanıtım Bilgileri http://mbs.meb.gov.tr, http://www.alantercihleri.com, http://meslekitanitim.meb.gov.tr, https://meslegimhayatim.meb.gov.tr elektronik adreslerinde yer almaktadır.

KILAVUZ

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.