Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Bakan Selçuk'tan Öğretmen Atama Açıklaması

KamuMeb.net - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ataması yapılan fakat güvenlik soruşturması tamamlanamayan öğretmenlere ilişkin, "20 bin öğretmenin içinde bin kadar öğretmenimizle ilgili bazı gecikmeler var. Onları en geç 1-2 hafta içinde bitirmeyi planlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Bakanlığın 5 milyar lira dolayında yatırım bütçesinin bulunduğunu belirterek, mevcut kaynak yönetimini geliştirme yolunda da çalışmaların bulunduğunu kaydeden, bu işlerin bugünden yarına olamayacağına da dikkati çeken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bizim sadece bu konuda biraz daha milli bir mutabakata, ortak paydanın güçlendirilmesine ihtiyacımız var. Eğer bu olursa milli şuur, bilinç gelişir ve o zaman biz ortak idealler ve hayaller geliştirme konusunda mesafe alırız. O zaman eğitimin gayesi gerçekten sınava adam hazırlamak değil insan yetiştirmeye dönüşür. Bu çerçevede yapmamız gereken çok iş var." değerlendirmesinde bulundu. 

Resmi eğitim kurumlarında 946 bin 114 öğretmenin görev yaptığını, hükümetleri döneminde atanan öğretmen sayısının, mevcut resmi öğretmen sayısının yüzde 69'una karşılık geldiğine işaret eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "40 yaş ve altındaki öğretmen sayımız toplam öğretmen sayımızın yüzde 65'ine tekabül etmektedir. Bu süre içinde öğretmen başına düşen öğrenci sayımız, ilköğretimde 16'ya, ortaöğretimde de 11'e düşmüştür. Ülkemizin tüm coğrafi bölgelerindeki öğretmen doluluk oranları birbirine yakın bir orana yükseltildi. Norm kadro doluluk oranları Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 90,61, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 88,45, ülke genelinde ise yüzde 90,34 seviyesinde." bilgisini verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘’Öğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler yapılmış ve 1/7/2019 tarihi itibarıyla Bakanlığımız bünyesinde göreve yeni başlayan 9/1 derece ve kademedeki bir öğretmenimizin maaşı 3.910 TL, ek ders ücreti net 16,32 TL olmuştur. Haftada 15 saat ayda altmış saat ek ders veren bir öğretmene 980 TL ek ders ücretiyle birlikte 4.980 TL aylık ücret ödenmektedir. Ayrıca, tüm öğretmenlere her eğitim yılı başında eğitim ve öğretime hazırlık ödeneği verilmekte olup, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında 1.180 TL ödenmiştir.’’ dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.