Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Mahmut Özer psikolog ataması Fransızca Öğretmeni Milli Eğitim Bakanlığı

Beden Eğitimi Öğretmenleri Dikkat!

KamuMeb.net - Genel Müdür Vekili İsmail Altun imzalı Resmi Yazıda ''Bakanlığımızca öğrencilerimize uygulanan ''Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi'' programı; beden eğitimi dersi müfredatında fiziksel etkinliklere katılım için gerekli fiziksel becerileri oluşturmayı, öğrencilerde fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmayı, sağlıklı bir yaşam tarzı sağlayan bireysel farkındalık için bilgi, beceri ve tutum geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Bahse konu program; resmi ve özel okul ayrımı yapılmaksızın bütün ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin beden eğitimi ve spor dersi öğretmenleri tarafından eğitim ve öğretim yılı başında (15 Eylül-15 Ekim) ve sonunda (15 Nisan-15 Mayıs) olmak üzere yılda iki kez uygulanması gerekmektedir. Uygulamada; mekik, şınav, otur-uzan, esneklik ölçümü, vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümlerinin e-okul modülünde girişini kapsamaktadır.

Bu itibarla Genel Müdürlüğümüzün 31 Ekim 2018 tarihli ve 20680324 sayılı yazının f maddesinin 5. fıkrası gereğince, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı sonu (15 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında) veri girişlerinin beden eğitimi ve spor ders öğretmenleri tarafından mekik, şınav, otur-uzan, esneklik ölçümü, vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümlerinin yapılarak yapılan ölçümlerin eksiksiz olarak e-okul ''Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi'' modülüne girilmesinin sağlanması ve takibinin yapılması gerekmektedir.'' denilmiştir.

KamuMeb.net - özel haber
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.