Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi İçin Hazırlanan Materyaller

KamuMeb.net - Genel Müdür Dr. Cem Gençoğlu imzalı resmi yazıda ''İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi'nde yer alan derslerin öğretim programları 21. yüzyıl becerilerini kapsayan, milli ve manevi değerleri benimseyen, yaşamla ilişkilendirilebilir sadelikte olacak şekilde güncellenmiş olup 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren tüm sınıf seviyelerinde uygulamaya başlanmıştır. Bununla birlikte ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda 2018-2019 eğitim öğretim yılında ilk kez uygulanmak üzere Bilişim Teknolojileri ve Yazılım (1-4. Sınıflar) Öğretim Programı hazırlanmış ve söz konusu Program'ın tttp://mufredat.meb.gov.tr/ internet adresinde yayınlandığı, serbest etkinlikler saatinde veya ders dışı zamanlarda gönüllülük esasında uygulanabileceği sınıf öğretmenleri tarafından uygulanacağı, ihtiyaç duyulması halinde sınıf öğretmenlerinin rehberliğinde Bilişim Teknolojileri dersi öğretmenlerinden de destek alınabileceği Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 25 Eylül 2018 tarihli ve 43769797-10.07.01-E.17338564 sayılı yazısı ile duyurulmuştur.

27 Haziran 2018 tarihli ve 91 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı eki Bilişim Teknolojileri ve Yazılım (1-4. Sınıflar) Öğretim Programı Kurul Kararı'yla kabul edilen Bilişim Teknolojileri ve Yazılım (1-4. Sınıflar) Öğretim Programı'nın sınıf içerisinde etkili ve verimli bir şekilde uygulanmasını sağlayabilmek amacıyla Genel Müdürlüğümüzce ''1. Seviye Öğretmen Rehberi ve Etkinlik Kitabı'' ile ''2. Seviye Öğretmen Rehberi ve Etkinlik Kitabı'' isimli öğretim materyallerinin hazırlanarak elektronik ortamda yayınladığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 7 Aralık 2018 tarihli ve 43769797-10.07.01-E.23626390 sayılı yazısı ile bildirilmişti. Söz konusu Öğretim Programı'na uygun olarak Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan ''3. Seviye Öğretmen Rehberi'', ''3. Seviye Etkinlik Kitabı'', ''4. Seviye Öğretmen Rehberi'' ve ''4. Seviye Etkinlik Kitabı'' isimli materyaller de hazırlanmış ve http://www.eba.gov.tr/ internet adresinde yayınlanmıştır.

Algoritmik düşünme, robotik uygulamalar, kodlama, kritik düşünme gibi güncel konuların öğrencilerimizin sadece bugününü değil geleceğini de etkileyeceği ve bu nedenle doğru ve yerinde bilinçlendirmenin küçük yaşlarda başlaması gerektiği düşüncesiyle bahsedilen program ve materyallerin sınıf öğretmenleri tarafından tamamıyla gönüllülük esasında uygulaması hususunda öğrenci, öğretmen, vel ve okul yöneticilerinin bilgilendirilmesi önem arz etmektedir.'' denilmiştir.

Tanıtım Videosunu bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

1. Seviye Öğretmen Rehberini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

1. Seviye Etkinlik Kitabını bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

2. Seviye Öğretmen Rehberini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

2. Seviye Etkinlik Kitabını bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

KamuMeb.net - özel haber
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.