Öne Çıkanlar Ahilik ve Fetüvvet Dersi 25. Cüz Arapça Okunuşu Milli Eğitim Bakanlığı emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması

Yeni Eğitim-Öğretim Çalışma Takvimi Modeli

KamuMeb.net - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu faaliyet, yeni eğitim öğretim yılımızın çalışma takvimiyle ilgili yeni bir model. Bu model aslında çok uzun süredir tartışılan ve Türkiye'nin eğitim öğretim çalışma takviminin çok uzun yıllardır üzerinde fikir yürütülen ve toplumdaki değişmelere paralel olarak değişmesi beklenen bir takvim denilebilir.’’ dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bizim temel çıkışımız 180 iş günü olan çalışma günlerinin sayısını artırmak değil bizim temel çıkışımız bu günlerin verimliliğini artırmak ve dengesini kolaylaştırmak.'' dedi. 2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019'da başlayacak. Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün olmak üzere 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. 25 Kasım'dan 17 Ocak'a kadar birinci dönem devam edecek. Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün olmak üzere yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak.

İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak. Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün olmak üzere 06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran'da tamamlanarak Böylece 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.