Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU öğretmen Maden Çalışanları Murat Kurum

Asgari Ücret Konusunda Flaş Açıklaması

KamuMeb.net - Büyüme oranının yıllık 7.4 olduğunu bu konuya ilişkin çeşitli algı çalışmalarının yapıldığını bunların hiçbirinin doğru bilgilerle yapılmadığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, ‘’istihdam dostu bir büyüme performansı ortaya konulmuştur.’’ Dedi.

1.5 milyon kişiye istihdam sağlandığını; şu andaki istihdam oranının 28 milyon olduğunu 31 milyon kişinin iş gücüne katıldığın, son 1 sene içerisinde 250 bin yeni iş yeri açıldığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 2002 yılındaki işyeri sayısının 900 bin, bugün ise 1 milyon 800 bin olduğunu, emekli sayısının şu anda 12 milyon 125 bin kişiye ulaştığını da açıkladı.

Tüm çalışanların asgari ücret üzerinden desteklerini bu yıl da devam ettireceklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, asgari ücretlinin gelir vergisi dilimine girme gibi bir sorunu olmayacağının altını çizdi.

Türkiye ekonomisinin 2018 performansına göre Türkiye ekonomisi geçen yıl yüzde 2,6 büyüdü. Ekonomi son çeyrekte ise yüzde 3 daraldı.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.