Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Çiftçileri İlgilendiren Kanun Teklifi

KamuMeb.net - Kanun Teklifinin Genel Gerekçesinde ''Dünyanın en pahalı mazotunu kullanan Türk çiftçisi ağır girdi maliyetleri altında ezildiği ve üretim yapamaz hale geldiği bir gerçektir. Bu nedenle tarım sektörünün sorunlarını çözecek, tarımsal girdi yükünü azaltacak ve tarım sektörünü ayağa kaldıracak tedbirlerin alınması gerekmektedir.'' denilmiştir.

25 Ekim 1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17'inci maddesinin 4'üncü fıkrasına ''Tarımsal üretim faaliyetlerinde kullanılan araçlar ve tarım mahsulleri araçlarda mazot teslimleri'' şeklinde bent eklenmiştir.

6 Haziran 2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7'inci maddesinin birinci fıkrasının (1) numaralı bendine ''Tarımsal üretim faaliyetlerinde kullanılan araçlar ve tarım mahsulleri taşıyan araçlarda mazot teslimleri'' şeklinde bent eklenmiştir.

Tarım, insanlık tarihinin başlangıcından bu yana hem en önemli geçim kaynağı olması hem de ekonomik disiplinlerin geçişmesinde dikkat edilen ilk sektör olması nedeniyle varlığını her dönem hassasiyetle sürdürmüştür. Bu nedenle tarım, gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerde öncelikli olarak desteklenen sektörlerin başında gelmektedir. Tarım sektörü, gelişmekte olan ülkelerde gelişme sürecinin ilk evrelerinde ekonominin en önemli sektörü konumundadır.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.