Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı Haziran Dönemi İsteğe Bağlı

İsrail Bankası Türkiye'den Ayrılıyor

KamuMeb.net - İsrailli banka Bank Hapoalim'in Reuters'a yaptığı açıklamada "Bank Pozitif'teki kredi portföyünü kademeli olarak azaltmaya yönelik alınan stratejik kararına ek olarak, Bank Pozitif'teki hisselerinin tamamını satma olanaklarını değerlendiriyor" ifadelerini kullandı. Bazı kaynaklar ise İsrailli banka Bank Hapoalim'in Bank Pozitif'teki çoğunluk hisselerinin satışı için yetki vermek üzere finansal danışmanlarla görüştüğünü söyledi.

Bank Pozitif, Türkiye Bankalar Birliği'nin Eylül 2018 itibarıyla aktif büyüklüğü sıralamasına göre 1.2 milyar TL aktif büyüklüğü ile 39. sırada bulunuyor. Bank Pozitif'te Bank Hapoalim'in yüzde 70 civarında payı bulunuyor.'' denilmiştir.

Bir kaynak, Bank Pozitif’in bir yatırım bankası olarak faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek, “4 yıl önce de çıkmak için harekete geçilmişti. Ancak o dönemde görüşülen kurumlarla bir anlaşma sağlanamamıştı. Şimdi tekrar yetkilendirme aşamasındalar” dedi.

Çok konuşulan İsrail'in en büyük bankası olan Bank Hapoalim, Türkiye'de 2002 yılı aralık ayından itibaren faaliyette olan yatırım bankası C Bank'ın çoğunluk hissesini alarak Türkiye pazarına girmişti.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.