Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

Süreli ve Süresiz Nafaka Açıklaması

KamuMeb.net - MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, yaptığı açıklamada ''Siyasi çalışmalar yaparken, birilerinin hakkını verirken, birilerinin hakkını gasp etmememiz gerekiyor. Bir orta yol bulunması lazım. Şöyle ki; örneğin evlendi ayrıldı çocuk yok hiçbir şey yok yoksulluk nafakası bağlıyor devlet o kadına o erkek tarafından veya çocuğa ömür boyu nafaka bağlıyor, hatta çocuk hacizlerine kadar gidebiliyor. İşte bu çok kabul edilebilir bir durum değil. Bu arada belli bir süre konabilir, denebilir ki kadın işe girene kadar veya boşanan kadınla ilgili bir düzenleme getirilebilir ve denir ki boşanmış olan kadınlara öncelikli istihdam sağlanmalı mesela ben bu konuya çok kafa yoruyorum şuan. Kadınlarımızın ekonomik olarak topluma kazandırılması ve bir erkeği ister boşandığı kocası olsun ister evli olduğu kocası olsun ekonomik olarak bağlı olmaması gerekiyor. Bir kadının boşandığı eşine, ''Sürüm sürüm süründüreceğim seni, ömür boyu paranı alacağım.'' demesi Türk kadınının gücüne, kahramanlığına yakışır cümleler değildir.'' dedi.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 6 yıl önce

Sayın vekilimize teşekkür ediyorum inşAllah bu açıklamaları yasalaşır

Avatar
Orhan Kuşaksiz 6 yıl önce

Bu yasayi kim cikardi ve yapilan zulum ve haksizlik nicin onemsenmedi? Ulkemizde kadinlara ayrimcilik saglayacagim diye her konuda oldugu gibi kaş yapayim derken goz cikarilmaktadir. 29 senedir uygulanan bu erkege zulum yasasi, ailelerin bolunmesine ve kismen kadin cinayetlerine zemin hazirlamistir. Esime 18 senedir odedigim ve gencligimi bitiren nafaka nedeni ile huzurum kalmamistir. Bana bu zorlugu cikaran ve yasayi degistirmeyenlerle Allahin huzurunda hesaplasacagim. Bu yasalarla evlenmek erkek icin zulumdur. Kadinlar evliligi artik ekonomik menfeat icin yapmaktadirlar. Yaziklar olsun !