Öne Çıkanlar A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu Nitelikli Personel uzaktan eğitim

Tarım Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi

KamuMeb.net - 2/1210 Esas Nolu Tarım Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile tarım destekleri için özel elektrik şirketlerine borcu bulunmaması koşulların getirilmesinin önüne geçerek, tarıma ayrılan destek miktarının artırılması amaçlanmıştır. Tarımsal desteklemelerin verilmesinde, özel elektrik şirketlerine elektrik borcu bulunmaması gibi koşullar konulmasının önüne geçilmesi amaçlanmıştır. 

Tarımsal destekleme programlarının finansmanı için bütçeden gayrisafi milli hasılanın %1 oranında ayrılması öngören kaynak miktarı %5'e çıkarılması öngörülmüştür. 18 Nisan 2006 tarihli ve 5488 sayılı Tarım Kanununun 20'inci maddesinin sonuna ''Tarım desteklenmelerinin verilmesinde, üreticilerin özel şirketlere olan borçları veya tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik borçları engel teşkil etmez.'' şeklinde fıkra eklenmiştir.

Tarım Kanununun 21'inci maddesinde geçen ''yüzde birinden'' ibaresi, ''yüzde beşinden'' şeklinde değiştirilmiştir.

Ülkemiz biran önce çiftçinin bugün içerisinde bulunduğu zor durumları aşarak ülke ekonomisine de yükselişe çıkarmalıdır. Ülkemizde yaşanan tarım krizinin önüne geçebilmek adına bu yanlış politikalardan vazgeçilmelidir. Türkiye, verimli tüm topraklarını yeniden işlenir hale getirmeli, üretim artışlarıyla tarımsal ihracatını yükseltirken, tarım ithalatını sıfırlamalıdır.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.