Öne Çıkanlar emekli aylığı KYK 464 Personel Alım İlanı 3600 ek gösterge 2018 KPSS Umre

AK PARTİ ve Hükümet Cephesinden EYT Açıklamaları

KamuMeb.net - "Mevcut bir takım haklar meselesi ayrı" diyen AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Bunlarla ilgili de çalışmalar yapılıyor ama herhalde belli bir olgunluğa erer. Şunu da çok açık söylemek lazım, burada beklentiyi çoğaltmaktan ziyade Türkiye'nin şartları, o 90'lı yıllarda yapılan bir hatanın sonucuydu. İnsanlar 38 yaşında 36 yaşında emekli olma hakkına kavuştular. Artık ne Türkiye böyle bir Türkiye ne de dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar erken emeklilik söz konusudur. Dolayısıyla mevcut bir takım haklar meselesi ayrı. Ama sonuçta emeklilik sisteminin gözden geçirilmesi ve Türkiye'nin artık taşıyamadığı bu emeklilik yapısının yeniden belki de revize edileceği bir sisteme doğru geçilmesinin doğru olacağı kanaatindeyiz." dedi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise bu konuda popülist davranamayacaklarını belirterek, "Kısım kısım zaten yardımcı olunuyor. Doğrudan doğruya, topyekün bir anda yapma şansımız yok. Bunu Süleyman Demirel daha önce yaptı, emeklilik yaşı 38'lere kadar düştü. Ortada bir sandık var. Buna primler koyuyorsunuz, bundan da emekli maaşlarını ödüyorsunuz. İkisini karşılamayan bir düzenlemeyi getiremeyiz. Yıllık 30 milyar liralık bir ek bütçe gerektirir" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, EYT sorularına "EYT gündemimizde yok, böyle bir çalışma da yok" diye yanıt verdi.

5 Eylül'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileriyle görüşen Kurul'un Başkan Vekili ve Cumhurbaşkanı'nın Başdanışmanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, "Emeklilikte yaşa takılanlar homojen bir grup değil. Bu konuda durumu çok farklı olanlar var. Çalışmalarımız uzun soluklu olacak, şu an işin çok başındayız henüz somut bir gelişme yok..." demişti.

KamuMeb.Net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zafer Karaoğlan 5 yıl önce

haram ve yalan nedir bilmez onlar tek suçlu kanuna göre görev yılı olan 25 yılını tamamlamış devlete yük olan #eyt li̇ bi̇zleri̇z...onların aldıkları helal bizim istediğimiz hakkımız olan maaş haram ve yük...hak yiyen kan kussun...