Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel öğretmen

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan EYT Açıklaması

KamuMeb.net - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Önce sayın Erdoğan'a söyleyelim. 50 yaşında emeklilik olmaz diyor ya. Sayın Erdoğan siz kaç yaşında emekli oldunuz? Cevap veriyorum. Kendisi 46 yaşında emekli oldu. 46 yaşında milletvekilliğinden emekli oldu. Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı yanında milletvekilliği emekli maaşı alıyor musunuz? Alıyor, iki maaş alıyor. EYT'ye iki eleştirisi var beyefendinin. Bir, çok erken diyor 50. Kendisi 46'da olmuş. İki, bunlar daha sonra başka iş bulurlarsa çift dikiş olur diyor. Kendisi de çift dikiş sarayda etrafında bulunan herkes de çift dikiş. Bu, AKP'nin meseleyle ilgili sorumluluğu ve sorumsuz dili, hakkaniyetsizliği. Bir de MHP'nin var. Bakın, 24 Haziran 2018 seçimlerinde bütün partiler halkımızdan oy istediler. Meclis'e 9 siyasi parti girdi. Bunların üzerinde en çok uzlaştığı konu, emeklilikte yaşa takılanlar. AK Parti hariç geri kalan bütün partilerin sözü, emeklilikte yaşa takılanlardı." dedi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, "Ülkemizde aslında acı gerçek şu. 40 yaşında 50 yaşında emekli olunur diyen Sayın Cumhurbaşkanı, 46 yaşında emekli olmuş. 46 yaşında emekli olan bir kişinin, 40 yaşında 50 yaşında emekli mi olunur söylemi, havada kalan bir söylem." dedi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, "Sayın Cumhurbaşkanına birisi bir soru sordu. Biz hiç kimsenin 40 yaşında emekli olması taraftarı değiliz. 50 yaşında da emekli olması taraftarı değiliz çünkü sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminde 40 yaşında emeklilik olmaz. Ancak emeklilikte yaşa takılanların durumu, 40 yaşında ya da 50 yaşında emekli olmak isteyenler değildir. Çünkü, emeklilikte yaşa takılanın bir mağduriyeti var. 

Ülkemizde aslında acı gerçek şu. 40 yaşında 50 yaşında emekli olunur diyen Sayın Cumhurbaşkanı, 46 yaşında emekli olmuş. 46 yaşında emekli olan bir kişinin, 40 yaşnda 50 yaşında emekli mi olunur söylemi, havada kalan bir söylem. Siz neden 46 yaşında emekli oldunuz? Çünkü kendisine bir hak verilmişti. O haktan yararlandı. Şimdi 8/09/1999 tarihine kadar ilk defa sigortalı olanlara da bir hak verilmişti. Bir gece yarısı, o hak ellerinden alındı. Emeklilikte yaşa takılanların mücadelesi, bunun mücadelesidir aslında." dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.