Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

CHP’li Barut’tan EYT Açıklaması

KamuMeb.net - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, "EYT gündemimizde yok, böyle bir çalışma da yok" açıklamasına sert tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Hani Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yeni düzenleme yapılıyordu? Hani EYT sorunu ortadan kalkacaktı? Biz sizin yalanlarınızla baş edemedik ama siz böyle yapıyorsunuz diye haklı davamızdan da vazgeçecek değiliz. Size rağmen milyonlarca mağdur yurttaşımız için mücadeleyi sürdüreceğiz.

Derin bir ekonomik ve siyasi krizle boğuşan ülkemizin en can yakıcı sorunlarından birisini de Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen yüz binlerce yurttaşımız yaşıyor. Bizim de çözüm için defalarca kanun teklifi, Meclis Araştırması ve soru önergesiyle gündeme getirdiğimiz bu kangrene dönüşen sorunla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdiğini ve sorunun çözümü için bir çalışma yapıldığını duyurmuştu.

Herkes gibi biz de nasıl bir düzenleme yapılacağını merak ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'EYT gündemimizde yok, böyle bir çalışma da yok' diye açıklama yaptı. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu! Aklımızla, halkımızla alay ettikleri yetmiyor gibi bir de pişkin pişkin bizimle dalga geçiyorlar. Verdikleri sözlerini unutuyorlar, bir söyledikleri diğerini tutmuyor. Tek ayak üstünde adeta kırk yalan söylüyorlar. Hani Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yeni düzenleme yapılıyordu? Hani EYT sorunu ortadan kalkacaktı? Biz sizin yalanlarınızla baş edemedik ama siz böyle yapıyorsunuz diye haklı davamızdan da vazgeçecek değiliz. Size rağmen milyonlarca mağdur yurttaşımız için mücadeleyi sürdüreceğiz. Tarih güçlüleri değil, gücünü haklılığından alan insanların onurlu mücadelesini yazacak. Siz kaybedeceksiniz, halkımız kazanacak. Mutlaka ama mutlaka, elinden alınan ve adeta gasp edilen emeklilik hakkını isteyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar haklı mücadelelerinde zafere ulaşacak." dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.