Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Talimatı

KamuMeb.net - EYTSYDD Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Sosyal Politikalar Kurulu'na bizlerle ilgili bir rapor hazırlanması talimatı vermiş. Bizler Çankaya Köşkü'ne davet edildik. Orada sorunlarımızı bizden dinlediler. 4447 sayılı yasayla yaşanan EYT mağduriyetini, 5510 sayılı yasayla getirilen aylık bağlama oranlarının düşürülmesini, Genel Sağlık Sigortası ile ilgili sorunları, prim gün süresi dolduğu halde var olan bekleme süresinde yaşanan maaş düşüşlerini, bütün bunların toplamda büyük bir sıkıntı yaşattığını, prim çok ödendiği halde maaşların düşmesinin hiçbir hukuk düzeninde kabul edilecek bir anlayış olmadığını, kendilerine ilettik. Bize söyledikleri şuydu: Bunların 3 aşamalı olarak değerlendirilmesi gerektiği... Ama biz orada talebimizi yineledik. Bizim dediğimiz şuydu: Eğer 4447 sayılı yasayı geçmişte olduğu hale çevirirseniz yaşanan bu mağduriyetler ortadan kalkacaktır. Bizim talebimiz bu. Bizler yaşadığımız mağduriyetin bir an önce bitirilmesini istiyoruz.’’ demişti.

Emeklilikte yaşa takılanlardan oluşan heyetinin, Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Vekili Profesör Doktor Vedat Bilgin ile görüşmesinin ardından Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Sayın Cumhurbaşkanımıza her kanaldan ulaşmaya çalışıyoruz. Bizi bizden dinlemesi talebimizi Sayın Bilgin’e tekrar ilettik. Görüşmemizi detayıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza aktaracak ve konuyla ilgili bir rapor hazırlanacak. Süreç ne kadar zaman alır, bilemiyoruz, ama konunun uzmanlarıyla sorun masaya yatırılacak. Hatta bir komisyon kurulduğunu da bizzat öğrenmiş olduk. Bizlerle de iletişim halinde olacaklarını dile getirdiler” açıklamasını yapmıştı.

Bu görüşmenin ardından emeklilikte yaşa takılanları ilgilendiren konuya ilişkin ilk gelişme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

TOBB ETÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilikte yaşa takılanların (EYT) durumuyla ilgili Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdiğini açıkladı ve "Son dönemde bir gelişme oldu. Cumhurbaşkanımız Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdi. EYT'lerin düşüncelerini alacak, SGK ile görüşecek. Geçenlerde kendisiyle konuştum. Bu konuda bir formül üreteceğiz, üzerinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı var. Somut bir adım atılmış oldu. Umarım karşılıklı görüşmelerle bu iş bir noktaya gelir, çözüme ulaşır. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor.’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirilen Prof. Dr Vedat Bilgin ise, "Emeklilikte yaşa takılanlar homojen bir grup değil. Bu konuda durumu çok farklı olan kimseler var. Çalışmalarımız uzun soluklu olacak, şu an işin çok başındayız henüz somut bir gelişme yok." ifadelerini kullandı.

Bu sevindirici haberinden ardından Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Yaşadığımız mağduriyet ve hak gaspımızın bitirilmesi adına atılan bu adım hepimize umut oldu. ELLE TUTULUR, GÖZLE GÖRÜLÜR SONUÇLARLA ULAŞANA KADAR, yeni mağduriyetler yaşatılmadan haklarımız iade edilmesi adına tüm çabamızla, mücadelemizin her yerinde olmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.