Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Milli Eğitim Bakanlığı Astromat Araştırma Projeleri Yarışması

Ekonomistten EYT ve 3600 Ek Gösterge Yorumu

KamuMeb.net - Ulusal Kanal'da Erkan Kol'un sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Ekonomist Selçuk Geçer, 3600 ek gösterge ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomist Selçuk Geçer, "Olağanüstü etkileri olmayabilir söylemlerin. Mesela çok etkileyebilir. Mali disiplinin daha da bozulacağı görüntüsü etkiler. Mesela, şöyle bir şey yapmaya kalkacak muhtemelen hükümet. Bu saatte ben EYT'yi çıkartacağım diyebilir. 3600 ek göstergeyi çıkartacağım diyebilir.

Sadece seçimi kazanmak uğruna. O zaman bu bir mali disiplini bozma adımı olmayacak mı? Siz düne kadar mali disiplini bozmamak için EYT'lilerin tüm yakarışlarına rağmen EYT'yi çıkartmadınız. 3600 ek göstergeyle ilgili adım atmadınız. Söz vermiş olmanıza rağmen birebir. Bugün eğer çıkıp da 'ben EYT'yi çıkartacağım', 'ben 3600'ü çıkartacağım' falan derse ne doları ne borsayı hiçbir şeyi tutamaz bu saatten sonra. Çünkü artık yabancı, karar verici hale geldi Türkiye'de. Bunu eğer ki seçimler öncesinde birtakım doğru adımlar attıktan sonra EYT ya da 3600 üzerinden yapmış olsaydı hiçbir sıkıntı olmazdı. Şey dediler ya, 'bütçeden ek ödeneğe gerek var, çok büyük bir maliyet ortaya çıkar' falan filan, ama bugün tutup da oy uğruna söylem bu." dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.