Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Emekli Olanlara Ek Tazminat Verilmesi Kanun Teklifi

KamuMeb.net - İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal tarafından TBMM'ne sunulan teklif ile emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolarda çalışarak emekli olanlara ek tazminat verilmesi ve mevcut tazminatlarının artırılması öngörülmektedir.

Emniyet hizmetleri yorucu, yıpratıcı ve yüksek risklidir. Emekli olduktan sonra da bu risk azalmaz. Emekli personel hakkında işlem yaptığı kişi ve grupların hedefi olmaya devam eder. Bu nedenle de kendilerine silah taşıma izni harçsız olarak verilir.

Diğer yandan  Milli İstihbarat ve Polis Emeklilerinin yaşama umudu ortalaması 60 dolayındadır. Bu nedenlerle devlete ve halka tüm varlığıyla hizmet etmiş ve canını dahi esirgememiş anılan kurum personeline Türk Milletinin böyle bir düzenlemeyi içtenlikle desteklediği kuşkusuzdur. Emekli olmuş personelin aylıkları yarı oranında azaldığından ikinci bir işte çalışma zorunluluğu kalmamalı ve dul-yetimleri de biraz olsun rahat nefes alabilmelidir.

21 Mayıs 2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa ''Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolardan 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununa göre emekli aylığı bağlanmış olanlar ile bağlanmayı hak edenlerin emekli maaşlarına, emeklilik tarihlerindeki kadro ve unvanı esas alınmak koşuluyla Devlet Memurları Kanunu'nun 152'nci maddesine göre belirlenen Emniyet Hizmetleri Tazminatı oranlarının %40'ı ayrıca ilave edilir.

Bu madde kapsamına girenlerin aylıkları, maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden aybaşından itibaren, anılan maddede belirtilen esaslara göre yükseltilir. Ancak, bu yükseltmeden dolayı geçmişe yönelik aylık ve aylık farkı ödenmez. Yapılacak ödemelerden dolayı damga vergisi hariç kesinti yapılmaz. Oluşan kesenek farkları yapılacak bildirime göre kurumunca karşılanır.'' şeklinde geçici madde eklenmiştir.

KANUN TEKLİFİ

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.