Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar 2. Mitingde Buluşacak

KamuMeb.net - Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SYDD) Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran sosyal medya hesabı üzerinden 26 Mayıs'ta bir miting düzenlemek için başvurduklarını açıklayarak Ankara'da düzenlenecek mitinge 2 milyon kişinin katılımını hedeflediklerini belirterek çağrı yaptı.

EYT SYDD Yönetim Kurulu Başkanı Bönül Boran Özüpak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada randevu talep ettiklerinin altını çizdi ve ''Haklılığımızı her yerde, her ortamda dile getirmeye devam edeceğiz. Bıkmadan, yılmadan, pes etmeden. Toplumsal sorunumuz görmezden gelinemez. Bizler, varız, biriz, birlikteyiz ve buradayız. Bizi gören, bizi anlayan ve yanımızda olanlarla yol yürüyeceğimizi her toplantımızda dile getirdik. Her daim yinelediğimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey'den, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali Yıldırım Bey'den, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Ekrem İmamoğlu Bey'den randevu talep ettik. Bilgilerinize sunarız.'' dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, EYT ile ilgili ''EYT, 3600 ek gösterge gibi konuları CHP, İYİ Parti, HDP istismar etti. Belediye seçimleriyle bu sorunlar çözülecekmiş gibi gösterdiler. Bu sorunların çözümü için bizim yaptığımız teklifler var. Bunların çözümü aşama aşama, zamanla olacaktır zaten.'' demişti.

Son olarak; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, seçimden önce yeni askerlik sisteminin Meclis'ten geçeceğini söyledi. Erdoğan, EYT ile ilgili "Muhalefet bu konuyu sürekli gündemde tutsa da, bizim gündemimizde yok. Aksi hâlde sistemimizi çökertiriz. Biz seçim alacağız diye, popülist politika yapmayacağız. Muhalefetin sırtında yumurta küfesi yok. Olmayacak şeyleri söz veriyorlar. Biz böyle yapamayız" şeklinde konuştu

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili bir düzenleme olup olmayacağının sorulması üzerine de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Muhalefet bu konuyu sürekli gündemde tutsa da bizim gündemimizde yok. Aksi halde sistemimizi çökertiriz. Biz seçim alacağız diye, popülist politika yapmayacağız. Dünyanın süper ülkesi değiliz. Seçimi alacağız diye millete olmadıks özler veremeyiz. Ama ileride uygun bir zemin bulunursa, böyle kamuoyunda tartışıldığı şekliyle değil de sosyal güvenlikteki dengeleri bozmayacak şekilde bir çalışma yapılabilir" dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.