Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı 492 sayılı Harçlar Kanunu Yükseköğretim Kurulu Mülakatın Kaldırılması

Emeklilikte Yaşa Takılanlar 3. Kez Mitingde Buluştu

KamuMeb.net - “Haydi bastır EYT, duysun bizi Türkiye” şarkısı eşliğinde başlayan mitingde “Emeklilik hakkımız söke söke alırız”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. ‘EYT’ yazılı siyah balonlarla donatılan Tandoğan Meydanı’nı dolduranlar, ‘30 Kupon Karşılığı Değil, 30 Yıllığın Emeği Karşılığı’, ‘Mezarda Emeklilik İstemiyoruz’, ‘Patron Yaşlı Devlet’e Genç, Bizlere Kim İş Verecek’ pankartları taşındı.

Mitinge; CHP’den; Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Adana Milletvekili Ayhan Barut, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Muğla Milletvekili Suat Özcan, Yozgat Milletvekili Ali Keven, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş katıldı.

İYİ PARTİ’den; Toplumsal Politikalar Başkanı Şenol Sunat, Kadın Politikaları Başkanı Aysel Sibel Yanıkömeroğlu, Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, Adana Milletvekili, eski KamuSen Başkanı İsmail Koncuk, Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Ankara Elmadağ İlçe Başkanı Ahmet Dağlı, Gençlik Kolları Başkanı Onur Handaroğlu katıldı.

VATAN PARTİSİ’nden; Genel Başkan Yardımcısı Sefa Koçoğlu, Öncü Gençlik Ankara İl Başkanı Sezer Özseven, Öncü Kadın Kolları yöneticisi Ergül Bezci katıldı.

SENDİKALAR’dan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Birleşik Metal İŞ Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik, Büro İş Sendikası Genel Başkanı Akay Hamzaçebi, Büro İş Sendikası Ankara Şubesi Başkanı Kamil Özdemir, Tüm Emekliler Sendikası Başkanı Salman Hürkardeş katıldı.

Genç Anadolu Partisi Genel Başkanı Ali Alemdaroğlu, AS Parti Genel Başkanı Cavit Kayıkçı, Emek Partisi Ankara İl Başkanı Fikret Aslan, Ankara Engelliler Federasyonu Başkanı Ömer Koç da katıldı.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim de telgraf çekerek, EYT'lilere destek açıklaması yaptı.

EYT’lilerin Ankara Tandoğan Meydanı’ndaki mitingine katılan sanatçı Haluk Levent EYT’liler için “Elfida” ve “Anlasana” şarkılarını söyledi. “Anlasana” şarkısının sözlerinde “Beni biraz anlasana” cümlesinin olduğunu hatırlatan Levent, “Bu şarkıdan sonra biz sahneden ineceğiz. Siz de taleplerinize devam edeceksiniz. Şarkıda beni biraz anlasana diyor. Ben de diyorum ki bu sorunlarınızı anlamayanlara bizi biraz anlasana diyebilirsiniz. Belki sesinizi duyarlar” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Seçim öncesi, EYT’lilerin herhangi bir mağduriyeti, Ankara Büyükşehir’den bir talebi olduğunda, nasıl 150 bin kişiye sosyal yardım yapıyorsak onlara da yardım etmek boynumuzun borcudur demiştik. Hala Belediye Meclisi’nde soru soruyorlar. Bu sorunun muhatabı Meclis’tir. Sizlere söz verip de bunu yapmayanlardır. 31. 12. 2019’dan itibaren sigorta primleriniz yatırılmazsa Ankara’da yaşayanların genel sağlık sigorta pirimini biz yatıracağız. Ayrıca gerek eğitim gerek başka konularda yardım isteyen olursa da kapımız sona kadar açık. TBMM inşallah bu sese kulak verir” diye konuştu.

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat , kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşımda "#EYT Ankara Mitingindeyiz. Hakkını arayan kardeşlerimizin yanındayız. İYİ Parti olarak her zaman mağdurun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

EYT’liler, “38 yaşında değiliz. Sadece hukuksuzluğa direnip, alın terinin karşılığı olan haklarımızı istiyoruz. Birlikte daha güçlüyüz Bizimkisi bir hak hikayesi EYT’liyiz her yerdeyiz Haklıyız haklarımızı istiyoruz” mesajı verdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Ne erken emeklilik istiyoruz ne de bütçeye yük getiriyoruz. 38 yaşında da hiç değiliz. Sadece hukuksuzluğa direnip, alın terinin karşılığı olan haklarımızı istiyoruz” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sizden lütuf değil, haklarını talep ediyorlar. Bu büyük mücadelemiz tarih sayfalarında yerini alacak ve gelecek nesillere yani çocuklarımız ve torunlarımıza miras kalacaktır. Bundan zerre kadar şüphemiz yok. Çünkü bizim yaşadığımız mağduriyet ve benzerlerini gelecek nesiller yaşamamalıdır. EYT'liler sadece siyasi görüş farklılıkları yüzünden kardeşin bile kardeşe düşman olduğu bir dönemde her siyasi görüşten insanın bir araya geldiği ve tüm görüş farklılıklarına rağmen içinde barışın hüküm sürdüğü, büyük bir kardeşlik örneği sergilemektedir. EYT’liler olarak gerekirse ülkenin dört bir yanına yayılacak, çoğalacak ve haklarımızı almak adına birlik ve beraberlik içinde muhataplarımızın kapısını daha da güçlü zorlayacağız.’’ Dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu “Bu topraklarda hak mücadelesi, eşitlik, adalet, demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bu mücadele ülkemizin geleceğinin mücadelesidir. Bıkmadan usanmadan bu mücadeleyi birlikte büyütüyoruz. DİSK olarak ETT’liler ile omuz omuzayız. Emeklilik bir yük değil temel bir haktır. Hakkımız olanı istiyoruz, kimseden sadaka istemiyoruz. Devletin ve devleti yöneten hükümetlerin görevi ve sorumluluğudur. Ülkeyi yönetenleri EYT’liletin hakkını sağlamak adına adım atmaya çağırıyoruz. Emeklilik hakkımıza, kıdem tazminatına, çocuklarımızın geleceği için memleketimize sahip çıkacağız” 

EYT’lilerin mitingine bastonuyla ve takma sakalıyla katılan 50 yaşındaki Hüseyin Piyan,  “Bu yaşta mı emekli olacağız diye bu sakal ve bastonla mitinge katıldım. Ölünce emekli olmak istemiyoruz. Yarın gençlerin de başına gelecek, bu yüzden hep beraber haklarımız için ses çıkarmamız gerekiyor” diye konuştu.

52 yaşındaki Şerife Koç, “Biz taleplerimizi söyleyince ‘bunların da tuzu kuru’ deniyor. Ben bir süre daha çalışabilirim ama yaşlanınca bir işin elinden tutamaz olacağız. Bizim hakkımızı versinler biz bu ülkeye onlardan daha iyi hizmet vermeye devam ederiz” diye konuştu.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.