Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel öğretmen

EYT'lilerden Finlandiya Modeli Tepkisi

KamuMeb.net - EYT SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Maalesef EYT ne zaman gündem olsa, ne zaman görüşmelerde bulunup sesini yükseltse çeşitli kanallarda bu tarz haberler yayımlanıyor. Yok Finlandiya modeli, yok kalan süreden indirim yapılacağı, falanca tarihe kadar olanların emekli olacağı gibi birçok farklı söylemde bulunuyorlar. Oysa hiçbir şekilde böyle bir açıklama yok yetkili mercilerden. İnsanların umutlarıyla oynuyorlar.

Bu modelde ‘Emekliliğe kaç sene varsa ona göre kesinti uygulanacak’ deniyor. Bizim maaşlarımız zaten tabiri caizse kuş misali. Asgari ücret 2 bin 20 lira iken bize bin lira, bin 500 lira maaş bağlanıyor. Şimdi emekliliğine 8-10 yılı kalan arkadaşlarımız, 25 yıl verdikleri emeğin, alın terinin karşılığı olarak 300-500 lira almaya razı mı olacak?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatın kendilerini umutlandırdığını dile getiren EYT SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Bu talimatı vererek böyle bir mağduriyetin var olduğunu kabul etmiş oldu. Çünkü biz çığlığız, bu toplumun ekonomik ve psikolojik savaş veren bir kesimiyiz. 45-50 yaş aralığında olgun, bilinçli bir kitleyiz. Endişelerimiz elbette var ama çocuk değiliz ki ağzımıza bir parmak bal sürülsün. Prof. Dr. Vedat Bilgin, Gazi Üniversitesi’nden hocamız; konunun özünü, yaşadığımız mağduriyeti iyi bilen birisi. Sorunun çözümü noktasında adil bir rapor hazırlayacağına inanıyoruz. Yapılacak çalışmanın sonunda haklarımızı iade edeceklerini umuyoruz. dedi.

Bu talimatla umutlarımız yeşermiş, kapı aralanmış durumda” diyen EYT SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak, gasp edilen emeklilik haklarını geri alana dek mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.