Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

EYT'lilere Milletvekillerinden Destek

KamuMeb.net - Eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar muhatap kabul edilmeli. Temsilcileri masaya getirilmeli, kesip atılmamalı. Sandığın verdiği mesaj bu. 6 milyon hadi abarttılar ama İstanbul’da en az 1 milyon EYT’li var. Neden bu kardeşlerimizi küstürüyoruz. Bu kardeşlerimizin anlattığı ile reisimize anlatılan farklı olduğunu bildiğim için söylüyorum. Reisimize anlatılan ile bu kardeşlerimizin anlattığı ters. Merhametli Tayip kardeşim bunları bir dinlese vay be bizde hata etmişiz diyecektir. Bunlar emeklilik yaşını düşürün demiyor. Türkiye’yi seven bunu yapar mı? EYT’ye yanlış yaptırmamak lazım. Bu kardeşlerimiz sağlık sigortasından yararlanmıyor. Bunları oturup konuşacağız. Biz Gezi Parkı eylemcileri çağırdık, külliyede onlarla konuştuk. Onlar ağaç için yürümüşlerdi.  Gençleri devlete karşı kışkırtmışlar ama o gün onlarla oturup konuşmamız bile devleti rahatlattı” dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (EYTSYDD) "#EYT'liYasaBekliyor" etiketiyle yaptığı sosyal medya etkinliğine destek veren milletvekilleri arasında CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer dikkat çekti.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "AK Parti ve MHP'li milletvekilleri arkadaşlarımıza sesleniyorum. Gelin emeklilikte yaşa takılanların sorununu Meclis'te birlikte çözelim." mesajını paylaştı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de Twitter mesajında "EYT'li yasa bekliyorİ prim ve gün tamam, hak etmiş, hakkını istiyor. Milyonlar AK Parti'nin de iktidar parti olarak soruna olumlu yaklaşmasını ve çözüm için destek vermesini bekliyor. CHP olarak emekçiler lehine her düzenleme için varız. Desteğimizde tamdır." dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.