Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

EYT Yasasında 18 Yaş Uyarısı

KamuMeb.net - Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, "Yasanın artık çıkacağına inanıyoruz. Hatta AK PARTİ, Meclis'in bir teklif sunarak, 'Kanunu biz çıkarttık' diyecekler, muhalefetin önerilerini dikkate almadan. Kendi kanun teklifleriyle yürüyecekleri konusunda bilgiler geliyor bize. Sorun çözülecektir, artık ok yaydan çıktı.

18 yaş sınırı çok önemlidir. EYT sorunu kanunla ortadan kaldırılırsa, kadınların 20 yıllık, erkeklerin de 25 yıllık sigortalılık sürelerini tamamlamaları gerekiyor. Yaş şartı ortadan kalktığında 18 yaş tekrar gündemde olacak. Örneğin, bir erkek 1996 yılında 16 yaşında ilk kez sigortalı olduysa normalde bu kişi 2021 yılında 25 yılı doldurduğu halde emekli olamaz, 18 yaşından itibaren 25 yıllık sigortalılık süresini tamamlaması gerekiyor. Yani 2023'te emekli olabilir. Kadınlarda da aynı şekilde 18 yaş baz alınarak hesaplama yapılacak. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olan herkes emeklilikte yaşa takılmıştır. Ancak yasa çıkarsa emeklilik hesabı 18 yaş dikkate alınarak yapılacaktır. Yasa çıkarsa kadınların 18 yaşından sonra 20 yıl, erkeklerin 18 yaşında sonra 25 yıl sigortalı olma şartı aranacak.

2000 yılından önce ne kadar fazla gününüz varsa o kadar yüksek maaş alırsınız, 2000'den sonra, özellikle 2008'den sonra ne kadar fazla gününüz varsa o kadar düşük maaşla karşılaşırsınız" dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mevlüt Tanrıkulu 5 yıl önce

25 yıl calasanemek oluyor 34 yıl çalışmış olan emekli olamiyor 25 çalışanın aylık bagmama orani