Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

EYT'yi Unutmak Mümkün Değil

KamuMeb.net - EYT'lilerin emekli olması yönündeki yasal engelin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Yıllarca alınteri ile ekmeğini kazanmış emekliliğe ayrılan ya da hak ettiği halde yasal tıkanıklardan dolayı emekliliğe ayrılamayan insanlarımızın hakkını aramak, haklarını onlara eksiksiz vermek boynumuzun borcudur" dedi.

Yaptığı açıklamada emeklilerin maaş rejiminin düzeltilmesi gerektiğini de belirten Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Emeklilerimizin pazardan boş poşetlerler dönmek zorunda kalmadığı çocuklarına, torunlarına ve kendilerine canlarının istediklerini alabildikleri maddi imkanlar mutlaka sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Milli Görüş olarak geçmişte emeklilere büyük zamlar verilmesi üzerinden AKP hükümetinin de emeklilere mağdur olmayacağı bir maaş vermesi gerektiğini aktaran Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Biz hak ettiği halde hâlâ emekli edilmeyen hiçbir emekçimiz torununa istediği harçlığı verememenin üzüntüsünü yaşayan hiçbir emeklimiz kalmasın istiyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Vedat Bilgin'in raporunu bekleyen EYT'lilerden "Sayın Cumhurbaşkanımızın emekli olduğu yaşta emekli olmayı istiyoruz" açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT ile ilgili rapor hazırlanmasını istediğini hatırlatan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu raporu boşuna istemedi. Ayaküstü gerçekleştirilen bir konuşmaydı zaten. Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındaki danışmanlarının yaratacağı algılarla hareket etmesi tabii ki bizleri üzüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın emekli olduğu yaşta emekli olmayı istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 46 yaşında emekli oldu. Bizim maç oynanırken kuralımız değişti. Anayasal hakkımız elimizden alındı." dedi.

'Kazanılmış anayasal hakkımız elimizden alındı' diyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın emekli olduğu yaşta emekli olmak istiyoruz, Sayın Cumhurbaşkanı 46 yaşında emekli oldu. Maç oynanırken maçın kuralları değişti.’’ dedi. 

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT konusunda değerlendirmelerde bulunan FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya, "EYT'yi unutmak mümkün değil" ifadelerini kullandı. FOX TV'deki Çalar Saat programında yer alana yerel basın turunda, Esin gazetesinin manşetinde yer alan "Emekliye yakacak parası verilsin" başlıklı haberi aktaran İsmail Küçükkaya, "Hafta sonu çalışırken, danışmanım Nihal Kemaloğlu şunu söyledi: Madem ki sen de bir EYT'lisin. Madem ki sen de sigortalı olduğun tarihten itibaren, emekli olma gün ve primini doldurduğun zaman emekli olacağın günü biliyorsun, ama oyunun kuralları sonradan değiştirildi. Aslında sen de bir mağdursun. Dolayısıyla 'EYT'yi unutma' dedi.

Küçükkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son EYT açıklamaları ve bu açıklamalara EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak'ın yanıtını içeren haberi "EYT'yi unutmak mümkün değil" sözleriyle anons etti.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.