Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

EYT’liler 2. Miting İçin Yenikapı’da Buluştu

KamuMeb.net - 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde miting yapan emeklilikte yaşa takılanlar 23 Haziran İstanbul Yenileme Seçimleri öncesinde de yine miting yaptı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) tarafından Yenikapı'da düzenlenen mitinge milyonlarca emeklilikte yaşa takılanlar katıldı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, miting öncesi "Her seçim döneminde vaatler verilerek alanlarda dillendirilen topluluğuz. Ancak bir adım atılmıyor. 31 Mart seçimleri öncesi de Maltepe’de bir miting yaptık, Sarı kartımızı gösterdik. Bizlerin sorunlarını duymalarını istedik. Ne yazık ki kimse sorunlarımıza çözüm aramadı. Bizler taleplerimiz için bu mitingi düzenleyeceğiz. Tüm Türkiye’den katılımlar olacak. ‘Bizler varız ve buradayız’ demek için orada olacağız. Bir ilki yaptık. Tüm siyasi partilere, cumhurbaşkanına, belediye başkanlarına davetiye gönderdik. Katılımlarını bekliyoruz. Seslerimizi duymalarını, bu mağduriyeti yaşayan insanları bir kere olsun dinlemelerini istiyoruz. Davasına sahip çıkan arkadaşlarımızın hepsi Yenikapı Meydanı’nda olacak. 2 milyonun üzerinde de bir katılımla bu mitingi yapacağız." demişti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT SYDD) İl Temsilcileri Koordinatörü Alper Özüpak, "Cumhurbaşkanı, Muhalefet Partileri, adaylar ve sendikalar davet edildi. Yarın Yenikapı da bizlerin hak mücadelesindeki azmimizi, isteğimizi ve haklılığımızı görmek için alana gelecekler. Bizim haklılığımızı ve hak arayışımızı anamızın ak sütü gibi helal olan emekliliğimizin geri alınabilmesi için yarın 2 milyon EYT'li dostumuzun orda olacağından umutluyuz. Yarın çocuğumuzla, anamızla, babamızla, komşumuzla, Hasan amca, Ayşe teyzemizle, bakkal Ahmet amcayla, Emekli Emine teyzemizle buluşup bu davadan vazgeçmeyeceğimizi siyasilere göstermeliyiz. Biz birlik olursak her şeyi başarırız. Biz birlik olursak Abo, Bes, GSS, Kıdem, Staj, İntibak ve tabi ki Eyt mağduriyetlerini bitirebiliriz. Hadi şimdi 2 milyon hak mağdurunu Yenikapı'ya bekliyoruz" demişti.

Miting öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gündemimizde yok" demişti. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Milyonları ilgilendiren bir konuyu AKP iktidarının görmezden gelmesi kabul edilemez bir durumdur" demişti.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.