Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

EYT'lilerden Cemal Enginyurt'a Tepki

KamuMeb.net - Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, "Bizim devletimize milletimize onu idare edenlerin makamlarına sonsuz saygımız var ancak milyonların umutlarıyla oynayarak yapılan oylamayla dalga geçer gibi bir evet bir hayır diyerek bütün emeklilikte yaşa takılanları hayal kırıklığına uğratanların ne bizim derneğimize nede yaşa takılanlara herhangi bir yakıştırma, hakaret etme vede bizleri illegal örgütlerle bir görme hakkı yoktur. Sn. Cemal Enginyurt siz ilk önce verdiğiniz sözleri vede toplumun sosyal sorunlarını çözme sorumluluğunu yerine getiriniz.Bizim kavgamız ekmek kavgasıdır bizim sizinle kavgamız yoktur sadece soruna çare bulma kavgamız var ilk olarak bunu bilmenizi isterim. Bizler bu ülkede şehit verdik, gazi verdik, ürettik, tükettik her taşında izimiz vardır.Bu vatanın birliği bütünlüğü bayrağımızın kutsallığı en büyük sevdamızdır. Burada temsil görevi verilen ve bu mağduriyetlere çözüm için katkı sunması gereken sizlersiniz. Bizleri dilinize dolama ve hakaret etme düşüncenizden vazgeçerek gerçek görevlerinizi yapmaya davet ediyorum. EYT SYDD DERNEĞİ bu ülkede taraflı tarafsız büyük bir kesimin kabul ettiği büyük bir STK'dır. Alacağımız kararlar yönetimlerimizin ortak kararlarıdır. Parti kurma yada siyasi bir oluşuma gitme gibi bir düşüncemiz olmamakla birlikte bizim bir tek partimiz var oda EKMEK PARTİSİ'dir. Amacımız Konfederasyon olmak ve mücadelemizi en etkin şekilde sürdürmektir. Onurlu mücadelemiz Sn. Gönül Boran ÖZÜPAK öncülüğünde haklarımız alınıncaya kadar devam edecektir.’’ dedi.

Gazeteci-Yazar Serdar Arseven, “Emeklilikte Yaşa Takılanlar-EYT konusu yerel seçim öncesinde gündeme taşındığında, ben, bu mağduriyetin mümkün olduğunda giderilmesi için bir komisyon kurulması teklifinde bulunanlardan olmuştum. Ancak, Sayın Erdoğan grup konuşmasında konuya dair çok keskin bir yaklaşım sergilemişti. Ben ondan sonra da, konunun bu şekilde ele alınmasının hem hukuken hem de siyaseten doğru olmadığını, Sayın Cumhurbaşkanı’nın EYT’lileri temsilen bir grubu davet edip dinlemesinin uygun olacağını ifade etmiştim. Böyle yaptığım için de sözde AK Parti'yi destekleyen bazı isimlerden tepki görmüştüm. Bakın, eğer böyle yapılsaydı, 31 Mart’taki itirazlardan sonra ortaya çıkan çok küçük oy farkı sözkonusu olmaz, AK Parti Adayı Sayın Binali Yıldırım, İstanbul seçimini epeyce farkla kazanırdı. Bugün de, Başkanlıkta Sayın Binali Yıldırım olurdu. Çünkü, Sayın Erdoğan bence yanlış bilgilendirmelerle sert bir çıkışa yönlendirilince buradan muhalefete siyasi istismar alanı çıktı.

Halbuki bu işin mesulü AK Parti değil ki? İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ı mağdur eden düzenlemeyi çıkartan, malûm, Yaşar Okuyan. CHP’li okuyan bugün ne diyor?.. ‘İyi yaptım da çıkarttım, memlekete en büyük hizmeti yaptım!’ CHP, bir yandan Yaşar Okuyan’ı törenle rozetliyor, diğer yandan da bu konu üzerinden siyaset yapıyor. IMF heyetiyle bazı muhalefet önde gelenlerinin otel odası gizli buluşmalarını gördük. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi de IMF baskısının en yoğun şekilde üzerimizde olduğu dönemde çıkartılmıştı. IMF’ye çok sıcak bakan bazı muhalefet partileri EYT üzerinden politika yaparken, bu konuda kabahati olmayan AK Parti’nin IMF dayatması Emeklilikte Yaşa takılanlar mağduriyetini meydana getiren Yaşar Okuyan’ı memnun eden bir tavrı takınması doğru değildi. Erken emeklilik, 38 yaşında emeklilik gibi meseleler işin olmayacak boyutları. 1999’dan bu yana 20 sene geçmiş. Kimse de genç yaşta emekli olayım demiyor. Denen belli; “Bir hak kaybı var, kamu ile anlaşmamızın gereği yerine getirilmedi. Kanun geriye işletilerek zamanında hukuksuzluk yapıldı, bu hukuksuzluk giderilsin.’ Bunun hazineye yükü nedir? Bu noktada da değişik rakamlar var. Türk İş Başkanı 500 bin kişiden bahsetmişti, milyonlardan bahseden de var. Cumhur İttifakı’nın katılımcısı Sayın Mustafa Destici, ‘Sayın Cumhurbaşkanı rakamlar konusunda danışmanlarınca yanıltılıyor’ demişti. Bu tartışmalar arasında yerel seçimler oldu ve tablo ortada. Bugün ise, EYT meselesinin üzerinde çalışıldığı açıklandı. Görevlendirme de yapıldı. Bu yerel seçim öncesinde yapılsaydı, yerel seçim öncesinde EYT-Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda bir çalışmanın yapılacağı ifade edilseydi ve görevlendirme de yapılsaydı eminim ki AK Parti yerel seçimlerde daha iyi bir netice alırdı.’’ dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.