Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

EYT’lilere Bir Destek Daha

KamuMeb.net - Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili, "Çalıştıkça emekli maaşı düşerse nasıl daha fazla çalışsınlar" dedi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) İl Temsilcileri Koordinatörü Alper Özüpak, "EYT-SYDD Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak ülkenin gündemini belirlemeye devam ediyor. Haklı davamızda sonuna sonuç alana kadar mücadeleye devam ediyoruz" paylaşımı yaptı.

Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, "EYT sorunu, maaş bağlama oranlarındaki düzenleme ile çözülebilir. Çalışma süresi uzadıkça maaş da artsa insanlar daha uzun çalışır" ifadelerini kullandı..

Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğurluoğlu, ''Sayın Cumhurbaşkanı sen 46 yaşında emekli oluyor ve emekli maaşı alıyorsan 1.5 milyon vatandaşın aynı haktan yararlanmasını neden engelliyorsunuz?'' diye sordu.

22 Ekim 2018'de CHP Emek Büroları tarafından düzenlenen "Sosyal Güvenlik Sistemi ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar Çalıştayı" sonrasında yayınlanan bildiride "Emeklilikte yaşa takılma sorununa çözüm üretilmelidir. Çalışma yaşamına girdiğinde 20-25 yıl sigortalılık süresini ve gerekli prim gün sayısını doldurduğunda emekliliğe hak kazanacağını düşünen milyonlarca yurttaş, bir anda yaş koşulu ile karşı karşıya kalmıştır. Bu, özü itibarıyla bir hak gaspıdır. Yaşa takılanlar için emeklilik yaşının düşürülmesi yoluyla yurttaşlarımıza emeklilik haklarının sosyal güvenlik sistemini zora sokmaksızın iade edilmesi mümkündür. Emeklilik yaşının kademeli artışına derhal son verilmeli; emeklilik yaşı, tüm yurttaşlar için ülke gerçeklerine uygun bir seviyeye çekilmelidir…" ifadelerine yer verildi.

23 Ekim 2018'de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "EYT'lilerin sorunlarını çözmediler, ya çözecekler ya çözecekler. İYİ parti olarak biz de bunlara dikkat çekme adına hem Meclis'te, hem Meclis dışında yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu 15 yılın ilk diliminde yarısı, ikinci diliminde yüzde 65'i son dilimde de yüzde 80'i ödensin. Yaşı dolunca da hepsini alsın." dedi.

4 Aralık 2018'de İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergün'ün, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin doğrudan gündeme alınması önergesi AK Parti ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Erken diyenler 25 yıllık emek ve primi yok sayacak kadar sömürücü ve yanlıdır" dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.