Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel uzaktan eğitim

EYT'lilerin Problemleri Çözülmeli

KamuMeb.net - MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, "EYT'lilerin problemleri bana göre kademeli de olsa mutlaka çözülmesi gerekiyor. Bu insanları yok sayamayız. Çünkü, verilmiş bir hak var. Bu hakkı teslim etmek zorundayız" dedi.

EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak ise, "Sadaka istemiyoruz, lütuf istemiyoruz. Bize kazanılmışımızı versinler. Bizim başka amacımız yok" diye konuştu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, resmi Twitter hesabından, 'Rapor istendi, komisyon kurulacak dendi, çözüm yolları arıyoruz dendi. Aradan iki buçuk ay geçti. Sonuç ne?'' diye sordu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Herhangi bir noktaya net bir şekilde gelmeden de bu konuyla ilgili konuşmanın kamuoyundaki beklentileri yükseltmek bakımından yanlış olacağı kanaatindeyim. Dolayısıyla takip ediyoruz, sorunun çözülmesi için de şartlar oluştuğunda, Türkiye'nin imkanları el verdiğinde ona göre hareket edeceğiz." dedi.

Emeklilikte yaşa takılanların EYT için hazırlanan rapora dair bir açıklama da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'den geldi. Gürer, rapordaki son durumu sorarak "EYT için iktidar oyalamalardan vazgeçip net görüşünü açıklamalıdır. Emeklilikte Yașa Takılanlar haklıdır. Hak ettikleri siyasi iktidarlar ellerinden almıştır. Yeni bir yasa düzenlemesi şarttır. EMEKLILIKTE YAŞA TAKILANLAR prim ve gün tamamsa emekli olmalıdır." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Emekli maaşlarını insani düzeyde hayat sürülebilecek seviyelere çıkardık. Hiçbir emekli maaşının bin liranın altında kalmamasını sağladık." sözlerinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye'de 847 bin 643 kişinin emekli aylığı 1000 lira veya altında, 248 bin 126 kişinin 1000 ile 1100 lira arasında, 220 bin 250 kişinin 1100 ile 1200 lira arasında, 6 milyon 850 bin 523 kişinin 2 bin liranın altında aylık almaktadır ve açlık sınırı altında yaşamaya çalışmaktadır. Açlık sınırının asgari ücretin çokça üstüne çıktığını düşündüğümüzde 13 milyon emeklimizin neredeyse yüzde 90'ı açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamaktadır. Türkiye aldığı notla sadece Arjantin ve Tayland'ın üstünde yer alabildi. Bunun yanı sıra Hükümet ve Cumhurbaşkanı emeklilikte yaşa takılan binlerce yurttaşın çözüm talebini ısrarla reddederken ve emekli aylıklarını açlık sınırı altında belirlerken, emeklilik çağında çalışmak zorunda kalan işçiler hemen her gün iş cinayetlerinde yaşamını yitiriyor." dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.