Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yetiştirilmek Üzere Yurt Dışına Gönderilecek Memurlara İlişkin Kontenjanlar

EYT’nin Çözümü Kolay

KamuMeb.net - İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, "Aslında bir çok metotla sorunu çözmek mümkün olabilirdi. Ama bu konuda başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere birçok yetkili kamuoyuna yanlış bilgiler verdiler. Mesela Sayın Cumhurbaşkanı bunun maliyetinin 700 milyar olduğuna dair, hiç de doğru olmayan, problemi çözmekten uzak, tam tersine problemi kitleyen bir açıklama yaptı.

Öncelikle Çalışma Bakanlığının, SGK'nın bu konuda verileri ortaya koyması lazım gelmesi gerekirken, sağlam verileri ne bizle ne kamuoyuyla paylaştılar. Ve problem devam ediyor. Çözümü kolay, çözümü var. Bu kademeli olabilir, zamana yayılabilir, öncelikler sırası hazırlanabilir, bütün bunların tamamı gözardı edildi. ve problem katlanarak büyüyor. Bir hükümetin, var olan bir problemi adeta dvasa hale gelene kadar beklemesini anlamak mümkün değil. Biz İYİ Parti olarak her zaman EYT'lilerin yanında olacağız. Dar ve sabit gelirli bütün vatandaşlarımızın yanında olacağız. Meclis'te ve çeşitli zeminlerde bunları dillendirmeye devam edeceğiz." dedi.

"Sorunun çözümü konusunda ümitli misiniz?" sorusuna İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, "Hükümetin bu konuyu çözmek gibi bir niyeti yok. Onu çok net görüyoruz. Çözseydi 31 Mart seçimlerinden önce çözerdi, çözseydi İstanbul seçimlerinden önce çözerdi. AKP'nin EYT problemini çözmek gibi bir niyeti olmadığını zaten Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından anlıyoruz. Ama onları niyetli hale getirmek de vatandaşlarımızın görevi.’’ şeklinde yanıt verdi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa dağ 5 yıl önce

ekpss atamasınıda çözümlesinler