Öne Çıkanlar engelli MEB İşveren Vekili öğretmen okullarda şiddet

İsraf ve Yolsuzluğun Kaldırılmasıyla EYT'lilerin Sorunu Çözülür

KamuMeb.net - Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, “KHK ile gerçekten çok mağdur edilen insanlar var. Emekleri zayi edilen insanlar var. İnsanlar çalışmış profesör olmuş, bir anda profesörlüğü elinden alınıyor. İş adamı olmuş, mal varlığına el konuluyor, bir anda çırak çıkıyor” diye konuştu.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda da “Türkiye’de sağlık giderlerinin karşılanması, son derece önemli bir gider kalemi oluşturuyor. Maalesef bugün aktif çalışanların primleriyle emeklilerin maaşları ödenemiyor. Bütçe açığının en önemli bölümü, bundan kaynaklanıyor. Dolayısıyla bugünkü şartlarda bu mantıkla EYT’lilerin de devreye girmesiyle bu problemin çözülmesini mümkün görmüyor, mevcut iktidar. Yani bu işin bütçe açığını çok daha fazla ileri derecelere çıkarabileceğini, götürebileceğini düşündüğünden dolayı, daha doğrusu korktuğundan dolayı, EYT’lilerin problemini çözmeye yanaşmıyor” diye konuştu.

İsrafın ve yolsuzluğun kaldırılmasıyla bu problemin çözülebileceğini belirten Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, “Ama bu bir zulüm yani. Bir haksızlık. Kesinlikle çözülmesi lâzım” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "40 yaşında, 50 yaşında emeklilik olur mu?" açıklamasıyla EYT tartışmaları yeniden alevlendi. EYT'liler tepkisini baraj altında kalan DSP ve ANAP'ı hatırlattı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) İl Temsilcileri Koordinatörü Alper Özüpak, "5 bin, 10 bin, 11 bin gün prim yatırmış, ülkesine katma değer sağlamış biz EYT'lilere '40 yaşında, 50 yaşında emeklilik olur mu?' diyenler, bir de prim gününden hesap yapsınlar. Ömürleri çalışmakla geçen emekçiler, emekliliklerinde meslek hastalıklarından kalan ömürlerini hastane köşelerinde poşetler dolusu ilaçla hayatlarını idame etmeye çalışacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımız 46 yaşında emekli olup bize 'Erken emeklik olur mu?' demesi de bize hiç inandırıcı gelmiyor. Devlet insanını düşünendir, ülkesine katma değer üreten bizler, anamızın ak sütü gibi helal olan emekliliğimizi geri almak için mücadele ediyoruz. Haklılığımızdan dolayı hiçbir devlet memuru bize kötü gözle bakamıyor ve bizi haklı görürken hükümete siyaset yapanların siyasi yaşantılarında EYT'yi görmeyenlerin de gerekli cevapları EYT mağdurları er geç verecektir. Nasıl DSP ve ANAP tarihte yerlerini aldıysalar, hakkımızı vermeyen, bizi hor görenler de tarihin tozlu sayfalarında nerede olacaklarını hepimiz göreceğiz.Yeter ki biz birlik beraberlik içinde hareket edelim." dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.