Öne Çıkanlar 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler uzman yardımcısı

Kadınların Sigorta Konusuna İlişkin Kanun Teklifi

KamuMeb.net - Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2017 yılı yıllık verilerine göre Türkiye'de 15-64 yaş arası erkeklerde istihdam oranı yüzde 70,7; 15-64 yaş arası kadınlarda istihdam oranı ise yüzde 32,2'dir. Türkiye bu oranla kadın istihdamında Avrupa sonuncusudur, Dünyada ise kadın istihdamının en düşük olduğu 20 ülke arasındadır. İstihdamdaki kadınların yüzde 44.5'i ise kayıt dışı çalıştırılmaktadır. Kayıt dışı istihdam kadınlarda çok daha yüksek orandadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 2016 yılı yıllık verilerine göre 40-60 yaş arası 4A'lı erkek sigortalıların ortalama prim gün sayısı 4423 gün, ortalama sigortalılık süresi 21.6 yıldır 40-60 yaş arası 4A'lı kadın sigortalıların ortalama prim gün sayısı 2749 gün ortalama sigortalılık süresi ise 14.1 yıldır.

Bu kanun teklifi ile eşitlik ilkesinin yaşama geçirilmesinin yanı sıra çalışma yaşamında ve sosyal güvenlikte dezavantajlı olan kadınların emeklilik hakkına erişimi de hakkaniyet ilkesine uygun bir biçimde kolaylaştırılmış olacaktır.

Bütün bu gerekçelerin yanı sıra kadın sigortalılara sigortalılık öncesi doğumları için borçlanma hakkı tanınması tüm toplumun ve toplumu temsil eden tüm milletvekillerimizin annelerimize borcudur. Bizi dünyaya getirdikleri için emekli olamayan annelerimize haklarını temsil etmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu kanun teklifi bu sorumluluğu yasal düzenlemeye tercüme edilmesinden ibarettir.

KANUN TEKLİFİ

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erol 5 yıl önce

Elbetteki sugortadan onceki dogum borclanmasi bu anneleri en dogal haklaridir