Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

MHP Milletvekili Baki Şimşek'ten ve EYTSYDD) Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı’dan EYT Açıklaması

KamuMeb.net - Bengütürk TV'de Cem Açıkgöz'ün sunduğu programa katılan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’e sorulan EYT sorusuna, "Şu anda EYT bekleyenleri işe almıyorlar. Özellikle sağlık hizmetinden faydalanamıyor dolayısıyla hizmet süresinin dolduranların bütün vatandaşları sağlık hizmetlerinin ı kapsamasını istiyoruz. Bu bir an önce çözülmeli yoksa sosyal bir drama dönüşüyor. EYT ile ilgili gereken yapılmalıdır" diye konuştu.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, sahada dolaşırken vatandaşların EYT sorununu sorduklarını belirterek, "Çünkü biz sahada dolaşırken vatandaşlarla birebir her oturduğumuz ortamda 1 tanesi karşımıza çıkıyor. "EYT ne olacak? "diyor. "Beni bu yaştan sonra kimse işe almıyor"diyor. Bu kademeli olur. Zaten devlet memuru olanlar çoğu EYT'de çıksada emekli olmaz. Ben o kadar büyük boyutta bir yük çıkacağını da tahmin etmiyorum. Çünkü devlet memuru sözün gelişi 6 bin lira maaş alıyor. Emekli olduğunda bunun maaşı 3 bine düşüyor. Dolayısıyla 65 yaşını doldurmamış devlet memurlarının EYT çıksa da emekli olmayacaklar" dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, "Rol ve rant kapma avcıları bu namuslu hak arayışında kendilerine yer ve yol bulamayınca tek çareleri ayrıştırma ve bölme çabalarıyla vurun abalıya yolunu seçtiler. Yıllarca kar kış demeden iki elin parmaklarıyla sayılı emek insanlarıyla kader birliği yaptığımız onurlu EYT mücadelemizde eski yeni tüm dava arkadaşlarımızın büyük bölümünün devam eden desteğiyle ülke genelinde başlattığımız EYT tanıtım ve bilgilendirme toplantılarıyla en ücra köşelere kadar ulaşarak büyük bir kitleye, yani milyonlara ulaştık. Bu onurlu mücadelenin en önünde olan Sn. Gönül Boran ÖZÜPAK bu aşamaya gelinceye kadar tüm illerde bulunan arkadaşlarımızla birlikte gecesini gündüzüne katarak mağduriyetimizin sona erdirilmesi için büyük bir mücadele verdi. Bu ülkede bir derneğin 1,5 milyonun üzerinde insanı bir araya getirdiği tarihte görülmemiştir. Bu yönden bakıldığında emek mücadelesinin onurlu gururlu gerçek hikayesi yazıldı. İşte bu mücadele son hızla sürerken hep vurguladığım mücadelenin geldiği noktayı görüp ellerini oğuşturan rol ve rant kapma avcıları bu namuslu HAK arayışında kendilerine yer ve yol bulamayınca tek çareleri ayrıştırma ve bölme çabalarıyla VURUN ABALIYA yolunu seçtiler. Bu mücadele bitme noktasına gelmişken Gönül Boran ÖZÜPAK başkanlığında tekrar hayat bulduğu için... Gecesini gündüzüne katan insanların bu ülkede EYT diye bir hak mağduru kitlesi olduğunu dünyaya tanıttığı için... Ülkede tüm STK'ların sessizliğe büründüğü bir ortamda güneş gibi parlayan EYTSYD DERNEĞİ'ni bu ülkede en bilinir en tanınır STK'sı haline getirdiğimiz için.. Her zaman söylediğimiz "Son emeklilikte yaşa takılanlar emekli olana kadar mücadelemiz devam edecektir" dediğimiz için.. Siz ne kadar vurmaya bölmeye ayrıştırmaya çalışsanız da bu ülkenin onurlu gururlu hak mağduru emek insanlarının bu davanın nereden nereye geldiğini sizlerden daha iyi bildikleri ve de onların vereceği destekle size geçit vermeyeceğiz. Hep birlikte omuz omuza gönül gönüle haklarımızı alana kadar bu onurlu mücadelede alınterimizle şerefimizle çocuklarımızın geleceği için sahada olacağız.’’ dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.