Öne Çıkanlar MEB Milli Eğitim Bakanlığı memurlar EYT Mahmut Özer

MHP MYK Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Aycan’dan EYT Açıklaması

KamuMeb.net - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, "Mecliste gündeme alınmasını bekliyoruz. Hükümetin özellikle teklifini bekliyoruz. Bunun hesabını, kitabını yapacak olan, ne zaman olacağına karar vermesi gereken hükümettir. Teklifimiz mecliste görüşülmeyi bekliyor. Arkasındayız ve destekçisiyiz." dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) Cumhurbaşkanı Danışmanı Vedat Bilgin'e sunulan EYT raporuna göre; 2018 yılı sonu itibariyle Türkiye’de Emeklilikte Yaşa Takılanların sayısı 5.954.225 kişi olarak belirlendi. Bu rakam her ay 50 bin kişinin emekli olduğu düşünülürse 1 Eylül 2019 itibariyle 5.404.924 kişidir ve bu kişilerin emeklilik maliyeti de ortalama 1600 TL emekli maaşı üzerinden hesaplandığında 8.647.878 TL olacaktır. Yıllık EYT Maliyeti ise 8.647.878.400 X 12= 103.774.540.800TL'dir. Ancak rapora göre bugün yasa çıkarsa 5 Milyon 404 Bin kişinin hemen emekli olması mümkün değildir. Emeklilikte Yaşa Takılanların Emekliliği en az 10 yıllık süreye yayılacağı belirtilerek çeşitli nedenlerle emeklilik hakkı elde edemeyenlerin sayısının çıkması durumunda emekli olacakların sayısı 750 bin ile 1 milyon kişi aralığına düşecektir. Bu durumda yasa çıkması durumunda EYT’nin hükümete maliyeti yıllık 14 Milyar 400 Milyon TL olarak hesaplandı.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan 5 yıl önce

Bu milletvekilleri kendileride maaslarini düşünsünler o zaman,onların maliyeti ne kadar bu memlekete,yaptıkları iş de yok zaten

Avatar
Murat 5 yıl önce

Millet vekillerinin yararına her ne açıdan faydalı bir kanun teklifi meclise gelsin mesela maaşlarının %100 artsın 2 yıl millet vekşlliği yapan hemen süper emekli olsun aldığı maaş üzerinden emekli maaşı alsın gibi yasalar meclise gelsin hiç itirazsız hemen ilk etapta 2.oylamaya bile gerek kalmadan yasalaşır ama milletin seçtiği vekiller vatandaşın yararına bi kanunu umurlarına bile getirmeden bunlar devlete yük deyip çöpe atarlar sanmasınlar bu milletin oylarıyla bedava yiyip içip gezenler gün gelir milletin oylarıyla tepe taklak olurlar en basidi yerel seçimler istanbul ankara adana antalya izmir gibi daha nice büyük lehirler ve diğer iller ilçeler ana muhalefetin eline geçti bunun erken seçimide var yakında.

Avatar
Bünyami İÇTEN 5 yıl önce

Hani paranız yokya o zaman millet vekilliği sayısı düşüreceksiniz türkiye'nin bütçesini milletvekileri yiyor suriyeli yiyor zehri zıkkım olsun inşAllah amin amin amin