Öne Çıkanlar Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Murat Kurum

Saadet Partisi ve AK Parti'den EYT Açıklaması

KamuMeb.net - AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, "Türkiye'nin emeklilik sistemine ilişkin bir çalışma, çok gerçekçi olunması gerekir. Emekli olanların sayısını finanse edecek kadar çalışan olması lazım. Kurumsal çalışmayı da tahkim edecek kadar 'ne çözebilir' buna bakılıyor. İşin gerçeği herkes siyaset yapmak istiyor. Bu konu komisyon kurulmasını gerektiren bir husus değil. Esasen muhalefetin de bu konuda çözüm için ne söylediği pek belli değil. Ne diyorlar, 'Emekli edelim verelim' bu şuna benziyor. 'Köylü kardeşlerim buğday fiyatlarını arttıralım' dediniz. Sonra şehirlilere dönüp, 'kardeşim ekmeği neden bu kadar pahalıya alıyorsunuz indirelim ekmek fiyatlarını' böyle bir akılcılık üzerine belli kesimleri memnun ediyor gibi görünebilirsiniz ama ancak arada illiyet bağı yok" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Herkes mağduriyetini dile getirmeye çalışıyor. EYT’lilerin durumu dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek cinsten. Ne çalışabiliyorsunuz ne de emekli olabiliyorsunuz. Ölümlerden ölüm beğenmektir bu. EYT’lilerin mağduriyeti kronikleşti, alacakları var devlet alacaklarını ödemiyorlar. Emekli olsalar yaşa takılıyorlar, dünyada bunların yaşadığı probleme benzer bir problem olduğunu düşünmüyorum. Çözüm bulamıyorlar, çözümü klasik politikalar ile bulmak mümkün değil. Tekrar ediyorum iktidar çözüm yolu aramakla mükelleftir.  EYT’li vatandaşlarımızın durumu ölümlerden ölüm beğenmek ne yazık ki." diye konuştu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Kader arkadaşlarımızın hızına yetişemez olduk. Bu mücadele senin, benim, onun, bizim mücadelemiz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır! Hakkım diyenler, hak gaspı için mücadele edenler, haksızlıklara birlikte dur diyeceğiz diyenler, büyük bir gururla dava arkadaşlarımızla aldığımız yolda varız, biriz, buradayız ve birlikteyiz diyoruz. Her gün bir ilimizin de katılımı ile yapılanarak tüm Türkiye olarak daha güçlüyüz. Davasını sahiplenen kader arkadaşlarımın hızlarına yetişemez olduk. EYT kardeşliğimizle gururluyuz. Biz birlikte başaracağız." dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.