Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel uzman yardımcısı

Saadet ve İYİ Parti’den EYT Çıkışı

KamuMeb.net - Büyük binalar yapmanın değil, büyük insanlar yetiştirmenin mücadelesini verdiklerini kaydeden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Esnafın, köylünün, çiftçinin, açlık sınırının altında maaşa mahkum edilen emeklinin, emekli olamayan EYT'lilerin mücadelesini veriyoruz. Eli nasırlı, yüreği hüzünlü Anadolu insanının mücadelesini veriyoruz. Hak yiyenlerin değil, hakkı yenenlerin mücadelesini veriyoruz. Bütün insanlığın saadeti için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, 'Mücadelemiz EYT ile sınırlı değil: EYT; ABO, çıraklık, BES ve kıdem tazminatı... Haklı mücadelemiz tüm Türkiye'de karşılık buluyor. Tek bir dernektik, şimdi Edirne'den Kars'a kadar yasal örgütlerimizle haklılığımızı ortaya koyuyoruz' dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Memuruna yüzde 4 zammı uygun gören iktidar, yılbaşında vergi ve harçlara yüzde 22,5 zam kararı aldı. Memurunu, işçisini enflasyona ezdiren Sayın Erdoğan, iş kendine gelince kesenin ağzını açıyor. Cumhurbaşkanı olduğu 2014 yılında, 199 milyon lira olan Cumhurbaşkanlığı bütçesi, bu ucube sistem ve sarayla birlikte 2020 yılında ne kadara çıkıyor biliyor musunuz? 3,1 milyar liraya. Sarayın günlük bütçesi 8 buçuk milyon lira. 300 yataklı Ödemiş Devlet Hastanesi 52 milyon liraya yapıldı. Yani o saray, bir haftalık masrafıyla 300 yataklı hastane yapılabilen bir saray.
Konu EYT'li kardeşlerimiz olunca Sayın Erdoğan ne diyor? Erken emekli olacakmış. Bundan sonra ne olacak? Gidecek kendine göre başka bir işte çalışmaya devam edecek. Aynen böyle diyor. Çift dikiş... Peki, 13 Eylül 2018 tarihinde yürürlüğe giren 17. no.lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ne diyor? Bakan yardımcısı kadrosuna atananların, varsa emeklilik veya yaşlılık aylıkları kesilmez, diyor. Yani EYT'liye gelince çift dikişken, bürokrat emeklisi, bakan emeklisi, milletvekili emeklisi olan bakan yardımcıları maaş içinde yüzüyorlar. Bir yandan benim 3600 ek gösterge bekleyen polis kardeşim ay sonunu nasıl getireceğini düşünüyor, diğer yanda Mehmetçik operasyondayken dansöz oynatanlar kendilerine ballı kayyum maaşlarını bağlatıp köşe oluyorlar. Böyle vicdan olur mu böyle adalet olur mu böyle israf olur mu? Yazıklar olsun size, haram olsun size...’’ dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.