Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Sahi Vicdan Adalet Var Mı Sizlerde?

KamuMeb.net - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Bu yıl da komisyon kararı oy çokluğuyla aldı. Asgari ücret brüt 2 bin 943 TL net 2 bin 324 lira oldu. Zam oranı yüzde 15,03 oldu. Üç çocuklu ve evli biri için asgari ücret 2 bin 479 lira olacak. Tüm işletmelere işçi başına asgari ücret desteği 75 lira olarak devam edecek.

Söz verdiler, gelecek yıl her iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacağız. Asgari ücret aslında devletin değil işveren ve işçinin anlaştığı, bizim kolaylaştırıcı olarak masada bulunduğumuz bir ücret seviyesi." ifadesini kullandı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD)’nin, sosyal medya hesabı Twitter'dan yapılan paylaşımında "26 Aralık PERŞEMBE 21:00 Aynı gemideyiz diyenlere sesleneceğiz bu akşam hep birlikte; "Bu gemi hala ayakta ise bizim sayemizde ayakta. Payımıza düşeni, #EYT'ye reva görüleni, yoksulluğu, krizin faturasını kabul etmiyoruz." Diyeceğiz.." mesajı yer aldı.
EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, asgari ücretin açıklanmasının ardından çok sert bir açıklama yaptı ve “Koltuklarınız yüksek ama sanmayın ki hep o yükseklikte kalacak. Sahi vicdan, adalet var mı sizlerde?” dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, ‘’ #EMEKLİLİKTEYAŞATAKILANLAR #SGKYASALARIMAĞDURLARI #CÖMERTLİĞİJESTİGÖRDÜK İŞÇİYE EMEKÇİYE; YİNE SEFALET, YEME ! İÇME! YAŞAMA! ÖL denildi. #VİCDANLARINIZSİZESESLENİYOR Alın terinin döküldüğü, helal ekmeğin kazanıldığı yerde emek sahibi değil, emek hırsızları zengin olur. Gelinen nokta sadece bu. İşçi temsilcisi üç sendika; 2.103,97 asgari ücret + 220.73.AGİ: 2.324.TL’ye masada yokum diyor, Çalışma bakanımız biz yaptık oldu diyor. İşçinin, emekçinin alın terinin karşılığında elleri titreyerek oluşturulan rakamda cömertlik ve jestlerini göstermiş oldular. Gelin bu ücretle 2.324 TL ile SİZ GEÇİNİN!! İşçi, emekçiler olarak derdimiz ekmek kavgası, bulabilirsek ekmeğimizi biz kardeşçe paylaşırız. Çalışma hayatımızla verdiğimiz yaşam mücadelemizin karşılığında insanca yaşanır bir maaştır amacımız. Bir parmak bal sürerek adına cömertlikle, işçiyi emekçiyi enflasyona yenik düşürmedik diyeceksiniz. Bizim taraftan bakıldığında; Siz devlet büyüklerimiz alın terimizin karşılığı ile cömertlik ve jestlerinizle her şeye kaynak bulurken; EYT’ye, işçiye, emekçiye BÜTÇE, KAYNAK YOK DEDİKÇE, bizlere yapılan uygulamaları ve söylemlerinizi, adaletsizliğinizi, NE YUTACAĞIZ, NE UNUTACAĞIZ, ne de HAKLARIMIZI İSTİYORUZ DEMEKTEN VAZGEÇEĞİZ. Sayın makam sahipleri, Sayın Çalışma Bakanımız Koltuklarınız yüksek ama sanmayın ki hep o yükseklikte kalacak. Sahi! Vicdan, adalet var mı sizlerde?’’ dedi.

EYT SYDD İl Koordinatörü Alper Özüpak’tan geldi. Özüpak, emekli olduğunda alacağı 1500 lira maaşın ilk aylığını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hibe edeceğini ve kendisinden dört kişilik bir ailenin bu parayla nasıl geçineceğini kendilerine öğretmesini isteyeceğini söyledi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gönül Boran Özüpak, EYT’nin yerel seçimlere damga vurduğunu, olası bir seçime de damgasını tam 12’den vuracağını belirterek seneye emekli olduğunda bağlanan asgari ücretle alacağı emekli maaşının 1500 lira civarında olacağını dile getirdi, daha önce “Çift dikiş yapacaklar” diye EYT’lileri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderme yaparak, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bu alacağım maaşın ilk aylığını hibe edeceğim ve bir ay hiçbir katkı almadan 4 kişilik bir ailenin geçiminin nasıl olacağını bize öğretmesini isteyeceğim” dedi. 

2 bin 324 TL'lik yeni asgari ücrete EYT'lilerden sert tepki geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Adaletsizliğini ne yutacağız ne unutacağız" dedi.

Yeni asgari ücretle işçiye, emekçiye, emekliye "yeme, içme, yaşama, öl denildi"ğini savunan EYTSYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Alın terinin döküldüğü, helal ekmeğin kazanıldığı yerde emek sahibi değil, emek hırsızları zengin olur. Gelinen nokta sadece bu. İşçi temsilcisi üç sendika; 2.103,97 asgari ücret + 220.73.AGİ = 2.324.TL na masada yokum diyor, Çalışma bakanımız biz yaptık oldu diyor. İşçinin, emekçinin alın terinin karşılığında elleri titreyerek oluşturulan rakamda cömertlik ve jestlerini göstermiş oldular. Gelin bu ücretle 2.324 TL ile siz geçinin!

İşçi, emekçiler olarak derdimiz ekmek kavgası, bulabilirsek ekmeğimizi biz kardeşçe paylaşırız. Çalışma hayatımızla verdiğimiz yaşam mücadelemizin karşılığında insanca yaşanır bir maaştır amacımız. Bir parmak bal sürerek adına cömertlikle, işçiyi emekçiyi enflasyona yenik düşürmedik diyeceksiniz.

Bizim taraftan bakıldığında; siz devlet büyüklerimiz alın terimizin karşılığı ile cömertlik ve jestlerinizle her şeye kaynak bulurken; EYTye, işçiye emekçiye bütçe, kaynak dedikçe bizlere yapılan uygulamaları ve söylemlerinizi. adaletsizliğinizi, ne yutacağız ne unutacağız ne de haklarımızı istiyoruz demekten vazgeçeceğiz. Sayın makam sahipleri, Sayın Çalışma Bakanımız Koltuklarınız yüksek ama sanmayın ki hep o yükseklikte kalacak. Sahi! Vicdan, adalet var mı sizlerde?" dedi.

EYT SYD Derneği İl Temsilcileri Koordinatörü Alper Özüpak “Kanal A’ya bütçe var… Saray’a bütçe var… Özel uçaklara bütçe var… Özel korumalara bütçe var… Özel araçlara bütçe var… İşçi ve emekçi haricinde Cumhur ittifakında her şeye kaynak bulunurken bir tek yük, olan asgari ücretle geçinmeye çalışan işçi ve emekçiler öyle mi? Sizin vicdanınız ve adaletiniz var mı? Aylardır kulağımız radyoda, gözümüz sosyal medyada, gelecek habere bakıyoruz.

Ülkemde enflasyona inanmayan, bakanının açıklamalarına gülüp geçen, hükümetimizin açıkladığı hiçbir veriye güvenerek sahiplenmeyen ve ön yargılı olarak bakan kesim her geçen gün çoğalmaya başladı. Bizi yönetenlerin verdiği bilgiye neden güvenmiyoruz? Hayat pahalılığı ve yaşam şartlarının zorluğunu iliklerimize kadar yaşıyoruz. Geçim zor, yaşam imkansız, hale geldi. Bu hale getirenler mi sabır sabır demeli? Yaşamlarından hiç ödün vermeyen, özel araçları, korumaları, özel uçaklarıyla lüks yaşamaya devam edenler bize sabret diyebilir mi? Bizim fıtratımızda yok, bizi yoksullaştıran, bizi yaşamın en kötü şartlarına mahkum eden yöneticilerimiz var. Bizi kaçak çalışmaya sevk eden anlayış, bizim rahat yaşamamız, nefes almamız için de bir adım atmamaya devam ediyorsa bizler ne yapmalıyız? Bu zamlarla seneye emekli olduğumda, 1500 TL maaş bağlanacak bana ve benim için ‘çift dikiş yapacak’ diyen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bu alacağım maaşın ilk aylığını hibe edeceğim ve bir ay hiçbir katkı almadan 4 kişilik bir ailenin geçiminin nasıl olacağını bize öğretmesini isteyeceğim.

Vicdanı kalmayanlar, vicdanı sızlamayanlar bize önderlik edemezler. Bizi kula muhtaç edenler, bize önderlik edemezler, halkını yokluk içinde yaşatanlar bize liderlik edemezler. Bizim gibi yaşayanlar ancak bizim halimizden anlarlar. Hiçbir yönetici vazgeçilmez değildir.

Boş tencerenin düşüremeyeceği hükümet yoktur. Bu iyi biline, biz EYT ailesi, yerel seçimlere nasıl damgamızı vurduysak, yine seçimlerde damgamızı tam 12’den vuracağız. Artık tuz korkmuştur, bu yaşam zorluğunda halkını fakirleştirenler zevk ve sefa içinde yaşamaya devam edebiliyorsa buna bir dur deme zamanı gelmedi mi?..” dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.