Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Yavaş ve Gürer'den Önemli Açıklamalar

KamuMeb.net - Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Gönül Boran, “Ne erken emeklilik istiyoruz ne de bütçeye yük getiriyoruz. 38 yaşında da hiç değiliz. Sadece hukuksuzluğa direnip, alın terinin karşılığı olan haklarımızı istiyoruz” dedi.

Şuanda CHP’de siyaset yapan dönemin Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, "Doğru bir iş yaptım. Şerefle savunuyorum" dedi ve "Emeklilikte Yaşa Takılan deyip bana kızanlar. İyi dinleyin. Bak iyi dinle. 43 yaşında emekli mi olunur? Ne diyorsunuz siz be? Evet Yaşar Okuyan getirdi kardeşim. Şerefle savunuyorum. Onurla savunuyorum. Doğru bir iş yaptım. Allah indinde de kul indinde de doğru bir iş yaptım. Türkiye'ye Türk Milleti'nin geleceğine sahip çıktım. İşte bu kadar net." açıklamasında bulundu.

"Suriyeli'ye verilen hak EYT'liye verilmiyor" diyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sorunun tüm siyasi partilerle çözülebileceğini söyledi. 1999 yılında çıkarılan yasanın birçok kişiyi mağdur ettiğini, 2008 yılında yapılan düzenlemeyle mağduriyetin daha da büyütülerek, "mezarda emekliliğe" dönüştürüldüğü belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Şu an 1 milyona yakın insan mağdur durumda. Primini ödemiş, gününü tamamlamış, emekliliği hak etmiş, ama devlet diyor ki 'Sen emekli olamazsın.' Bunun yarattığı büyük bir mağduriyet var. Arkadaşlarımız kendi sorunlarını dile getirerek, çözüm istiyor. Bugün emeklilikte yaşa takılan, gününü primi doldurduktan sonra, eğer işsiz kalırsa sağlık güvencesinden bile yararlanamıyor. Suriyeli'ye verilen hak emeklilikte yaşa takılana verilmiyor. Böyle garip bir durum var. Bu sorunu tüm siyasi partiler birlikte çözebiliriz. '65 yaşını bekle' demek, insanı açlığa mahkum etmek demektir. Bu sorunun mutlaka aşılması gerekiyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi, 18 yıllık iktidarında emekçiler lehine düzenleme hiç yapmadı. Yapıyormuş gibi gösterdi. Örneğin taşeron... '1 milyon 200 bin kişiye kadro' dedi, 400 bin kişiye kadro verdi. Böylece olayı gündemden düşürmek ister gibi politikalar var. Umarım, dilerim, bu konuda samimidirler. Samimilerse biz de bu desteği veririz." dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.