Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş

Özel Güvenlik Görevlilerinden Yıpranma Payı Talebi

KamuMeb.net - Türkiye'de 320 binin üzerinde özel güvenlikçinin istihdam edildiğini bunun yaklaşık 50 bininin silahlı güvenlik görevlisi olarak çalıştığını söyleyen Güvenlik Servisleri ve Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Levent Güler, "Önceliğimiz yasal altyapı ve çalışan hakları oldu. Özel güvenlik 320 binin üzerinde çalışanı ile istihdamda lokomotif sektörlerden biri. Bizler bu sektörün sağlıklı büyümesi için çalışanlarımızın koşullarını düzenlemek ve bu zorlu mesleği yaparlarken hakettikleri yıpranma payını almalarını istiyoruz." dedi.

Güvenlik Servisleri ve Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Levent Güler, ''gece gündüz, yaz kış, bayram hafta sonu demeden çalışan ve varlıklarıyla topluma huzur veren özel güvenlik çalışanlarına bu ödül aracılığıyla teşekkür etmek, yaptıkları işin önemini topluma hatırlatmak en büyük arzumuz." dedi.

Türk-İş’e bağlı Güvenlik-İş Sendikası, iyileştirme maddelerini Büyük Birlik Partisi ile paylaştı. BBP Başkanı Mustafa Destici de düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne görüşülmesi için kanun teklifi vermişti.

Güvenlik-İş Başkanı Ömer Çağırıcı,“314 bin özel güvenlik görevlisi arkadaşımız gece gündüz zor şartlarda çalışıyor. Geçtiğimiz aylarda bir hastanede hasta yakınlarına bir tavsiyede bulundu diye güvenlik görevlisi arkadaşımızın üzerine kaynar su döküldü. Bu arkadaşlarımızın da ailesi var. Sosyal haklar çalışan her kesim için iyileştirilmeli. Bu yüzden Büyük Birlik Partisinin verdiği kanun teklifini çok önemsiyoruz. Beklentimiz Genel Kurul’da kabul edilerek yasalaşması yönünde” diye konuşmuştu.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.