Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

2016-EKPSS Branş Bazında Sıralamalar ve 3. EKPSS Atama Kontenjanları

KamuMeb.net - Engelli memur adayları tercihleri beklerken ÖSYM tarafından güncellenen 2016 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-EKPSS) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları güncellendi. Adaylar, branş sıralamalarına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrendiler.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amaçlı olup görüntülenen sayfa belge niteliği taşımamaktadır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde 06.03.2018 tarihi ile aktif olarak bulunan eğitim bilgileri; ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.

2018/1 EKPSS Tercihleri öncesi adayların mezuniyetine göre ayrılan kadro sayıları da belli oldu. İlkokul/İlköğretim/Ortaokul düzeyinden 329, Ortaöğretim(lise) düzeyinden 540, Önlisans düzeyinden 531, Lisans düzeyinden 1.100 engelli memur alınacak. Atama bekleyen engelli memur adayları bu atama sayesinde memur olma hayaline kavuşmuş olacak. EKPSS atamaları ve kuraları yılın belirli dönemlerinde ÖSYM tarafından yapılmakta olup ilgili atama duyurusu uygun zamanda yayınlanmaktadır.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.