Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

2018 EKPSS 3. Tercih (Yerleştirme) Sonuçları

KamuMeb.net - Yerleştirmelerde sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık göz önünde bulundurulacak. Söz konusu kriterlere uymayan adayların tercihi iptal edilecektir. 

Adaylar puanlarına ve tercih sıralarına göre kadrolara yerleştirilecek olup daha yüksek puanlı adaylardan daha düşük puanlı adaylara doru yerleştirme yapılacaktır.

Bir adayın 30 tercihine de yüksek puanlı aday yerleştirildiği takdirde o aday herhangi bir kadroya yerleşememiş olacaktır. Aynı puanı alan adaylardan önce mezun olmuş olan adaya, diploma tarihinin de aynı olması durumunda yaşı büyük olan adaya öncelik tanınacaktır.

İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyinde kuraya başvuran adaylar arasından kura çekimi ile yerleştirme yapılırken; öğrenim düzeyi, cinsiyet vb. nitelikler göz önünde bulundurulacak olup yine bunlardan biri bile uymadığı takdirde o adayın kurası iptal edilecektir.

11 inci dereceli kadrolar için İlkokul mezunları kura ile yerleştirme tercihinde bulunamayacak, tercihte bulunsalar dahi bu tercihleri dikkate alınmayacak olup öncelik eğitim durumu itibariyle ilköğretim/ortaokul mezunlarına verilecektir. 

İlköğretim/ortaokul mezunu adaylardan kura ile çekilen aday, boş kadro bulunan tercihleri arasından en üst sıradakine yerleştirilecek olup tercihleri arasında boş kadro bulunmayan aday yerleştirilemeyecektir. 

Kura işlemi tercih edilen tüm kadrolara yerleştirme yapılıncaya kadar devam edecek olup kurada çekilen aday, işlemi gerçekleştirildikten sonra kura listesinden çıkarılacak ve kuraya kalan adaylar ile devam edilecektir. 

İlköğretim/ortaokul mezunlarının kura ile yerleştirme işlemi sonrasında boş kalan kadrolara ilkokul mezunları aynı şekilde kura ile yerleştirilecektir.

Kura, noter huzurunda yapılacak olup kura çekimini, kura için başvuruda bulunan adaylar da izleyebileceklerdir.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir. 

Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.

2018 EKPSS 3. Tercih Sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya bir açıklama yapmıştı. Kaya, 4 Nisan 2018 tarihinde Çarşamba günü Başbakan Binali Yıldırım ile beraber 2 bin 500 engellinin atamasını yapacaklarını açıklamıştı. 2018'de 2 bin 500 engelliyi daha kamuya alacaklarını da vurgulamıştı.

Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçları

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.