Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

2018 EKPSS/Kura Sonuçlar Açıklandı

KamuMeb.net - EKPSS 22 Nisan 2018 tarihinde 10.15'te başladı ve tek oturumda yapıldı, 60 dakika sürdü (Adaylara verilen sınav süresi engel grubuna göre değişiklik göstermektedir.) 2018 EKPSS Sonuçları; döner sermayeli kuruluşlar, kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sandıklarına, İl özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı müessese, işletme ve döner sermayeli kuruluşlara, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Devlet memuru istihdam eden diğer kamu kuruluşlarına, işçi statüsünde personel istihdam eden kamu kurum ve kuruluşlarına engelli personel alımlarında kullanılacaktır. Millî Eğitim Bakanlığınca yapılacak engelli öğretmen alımları MEB tarafından yapılacaktır.

Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

EKPSSP1 (Ortaöğretim Düzeyi), EKPSSP2 (Ön Lisans Düzeyi), EKPSSP3 (Lisans Düzeyi) için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlıkları 0,05 olup ağırlıklı puanların en küçüğü 40, en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülecek.

EKPSS sonuçları 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklandı. 2018-EKPSS Temel Soru Kitapçıkları ile Yanıt Anahtarları (% 10) ise 25 Nisan 2018 tarihinde yayınlandı. Soru ve cevaplar, sonuçlar T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenilebilecektir. Soruların tamamına ÖSYM aday işlemleri kısmından ulaşabilirsiniz.

Sınav Sonuçları

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Musa 6 yıl önce

Ben ekpssye girdim 62 aldım ama hiç biyere giremiyorum ÖSYM yi arıyorum birşey söylemiyorlar bana yardımcı olur musunuz nereye gireceğimi ne işi yapacağımı