Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

2018/1 EKPSS-Kura Tercih Kılavuzu YAYINLANDI

KamuMeb.net - Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına 2500 engelli memur adayı ÖSYM tarafından yerleştirilecek.

Söz konusu kılavuzda yerleştirme yapılacak kadrolar, bu kadrolar için aranan nitelikler ve kontenjanlar yer almaktadır. Kılavuzda yer alan kadroların tercih edilebilmesi için adayların 2016 EKPSS'ye girmiş veya 2016 Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekmektedir.

Tercihlerde, Ortaöğretim düzeyi kadrolar için EKPSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP3 puanı kullanılacaktır.

Kanun haklarından mahrum olmayan, herhangi bir suçtan hüküm giymeyen, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşıyan,  en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olan, Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını taşıyan, 18 yaşını tamamlamış her Türk vatandaşı tercih yapabilir. EKPSS-Kura tercihi yapan adaylar belirlenen tarihte yapılacak atama ile atanacak.

2018 EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.