Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel öğretmen

2019 EKPSS/Kura Tercih (ATAMA-YERLEŞTİRME) Sonuçları AÇIKLANDI

KamuMeb.net - Yaklaşık bir yıldır atama bekleyen engelli memur adaylarının merak ve heyecanlı bekleyişi sonunda son buldu. EKPSS ve Kura atamalarının yapılabilmesi için tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı.

2016-EKPSS veya 2018-EKPSS’ye girmiş veya 2016-Kura veya 2018-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olan engelli memur adayları için 2019 EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Kılavuzu yayınlandı.

Tercihler 19-23 Aralık 2019 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 23 Aralık 2019 günü, saat 23.59'a kadar yapıldı. Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim düzeyi kadrolar için EKPSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP3 puanı ile tercihler kullanılacaktır.

İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41 inci maddesinde öngörülen hükümler çerçevesinde tercihlere göre kura usulü ile yerleştirme yapılacaktır.

En az %40 ve üzerinde çalışabilir ibaresi mevcut raporu olan 18 yaşını tamamlamış adaylar tercih yaptı. Tercihler yapılırken ''Aranan Nitelikler'' kısmına dikkat edilmesi son derece önemliydi. Tercih süresi bitene kadar tercihlerde değişiklikler yapıldı. Adaylar en fazla 30 tercih hakkına sahipti. 

21 Şubat 2018 tarihi ve öncesinde 2016 yılında başvurduğu öğrenim düzeyinden daha üst öğrenim düzeyinden mezun olan ancak, 2018 yılında ilgili üst öğrenimden sınava girmeyen adayların da tercih yapmaları sistem tarafından engellendi. Bu durumdaki adayların, tercih yapsalar bile yerleştirmeleri yapılmayacaktır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir. Bu amaçla internet erişim şifresi edinmemiş kurumların, ÖSYM Çağrı Merkezinden (444 67 96) erişim şifresi edinmeleri gerekmektedir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.

Ayrıca; 2016-Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-EKPSS) ve 2018-Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-EKPSS)  katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları güncellenmiş olup adaylar, branş sıralamalarına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler.

Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçları

KILAVUZ

Kamumeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.