Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş

2019 Yılı Tatil Diyalizi Uygulanacak İller

KamuMeb.net - Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Tekin, Daire Başkanı Dr. Murat Öztürk, Genel Müdür Yardımcısı Dr. M. Ertuğrul Eğin imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere; Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmelik’in 13 üncü maddesi 1 inci fıkrasıda “Merkezler/üniteler diyaliz hastalarına tatil dönemi olarak kabul edilen Haziran ayından başlayarak Ekim ayı sonuna kadar, su sistemi kapasitelerinin yeterli olması ve Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendine uygun olması kaydıyla merkeze/üniteye 15 inci maddenin üçüncü fıkrasına uygun cihaz eklemek suretiyle hizmet verebilir. Tatil diyalizi için cihaz artırmadaki bölgesel hedef doluluk oranı üç olarak kabul edilir.” ve 4 üncü fıkrasında “Tatil diyalizi kapsamında olan iller Bakanlıkça belirlenerek, Bakanlık internet sayfasında duyurulur.” denilmektedir.
Bu nedenle, illerden gelen tatil diyalizi talepleri doğrultusunda belirlenen, ekli listede yer alan illerin, anılan mevzuat hükmü dahilinde, 2019 yılı tatil diyalizi kapsamında olan iller olarak değerlendirilmesi ve Bakanlık internet sayfasında duyurulması hususunu tensiplerinize arz ederim.'' denilmiştir.

2019 Yılı Tatil Diyalizi Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Kahramanmaraş, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Şırnak, Bartın ve Yalova'da uygulanacaktır.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.