Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

2500 Atama Engellinin Dişinin Kovuğunu Bile Doldurmaz

KamuMeb.net - ''5500 dediniz yarısını yediniz. Yaşasın onurlu mücadelemiz. Sadaka değil iş istiyoruz. Çalışma hakkımız engellenemez.'' sloganlarının atıldığı eylemde Engelliler Konfederasyonu Başkanı Avukat Turhan İçli önemli önemli basın açıklaması yaptı.

Değerli Basın mensupları, yurdun dört bir yanından gelmiş, değerli engelli arkadaşlarım. Bugün yine Devler Personel Başkanlığı'nın önündeyiz. Neden? Aslında muhatabımız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Ama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı halkın protestolarına maruz kalmamak için taa Eskişehir'e gitmiş. Biz de onların temsilcisi olan ve aslında Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavlarından sonra atamalarını yapan Devlet Personel Başkanlığı önünde sesimizi, taleplerimizi duyurmaya çalışıyoruz. 

Değerli arkadaşlar, biliyorsunuz 22 Nisan'da dördüncü Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavları yapıldı. Her geçen gün sınavlara giren engelli sayısı artıyor. Geçtiğimiz yıllarda 60 binlerdeki sayı bu sene 90 binlere dayandı. 90 bin engellinin iş umudu karşılanıyor mu? Karşılanamıyor. Hükümet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2500 engelli kamu personeli alacağını ilan etti. Evet oysa bize 5000'lerden 5500'lerden söz ediyorlardı. 

Değerli arkadaşlar, 2500 engellinin istihdam edilmesi 90 bin sınava giren engellinin dişinin kovuğunu bile doldurmaz. Şöyle bir hesap yaptım. 2500 rakamı 90 bin rakamının yüzde 2.8'ini oluşturuyor. Yani 36 kişide 1 kişiyi işe yerleştiriyor devlet. Yani 36 sınava giren kişiden sadece 1 kişisi işe girebiliyor. Şimdi bunun vicdanla adalet duygusuyla ilgili olup olmadığına siz karar verin. Adalet duygusuyla ilgili değilmiş ki yada engellilerin adalet duygusunu tatmin etmemiş ki yurdun dört bir yanından işsiz engelli arkadaşlar bize başvurdular, Engelliler Konfederasyonu'nu aradılar ve kendilerini ifade ettiler. Dediler ki'' biz 2500-2500 işe sokularak ancak 15-20 yılda iş bulabiliriz, 15-20 yılda bu rakam tüketilebilir. Tabi o da mümkün değil, Çünkü işsizlik engelliler arasında da her geçen gün artıyor, engelliler arasına yeni işsizler katılıyor. Bir kısmı işe girerken, onun belki iki misli insan da işsizler ordusuna katılıyor. O yüzden bu deliği bu kadar küçük tutarak kapatma şansımız yok. Bir yandan havuza su koyuyorsunuz bir yandan da küçük deliklerle havuzu boşaltmaya çalışıyorsunuz, o havuz boşalmaz. O yüzden bizler bu sayının anlamlı bir oranda artırılmasını, artık 10 bin rakamlarının telafuz edilmesini istiyoruz.

Şimdi sözleri bir hatırlayalım arkadaşlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu, geçen Eylül ayında kendileriyle görüştüğümüz zaman bize ''3. atamayız yapacağız.'' demişti. Biz üçüncü atamayı 2017 yılı içinde beklerken, Sayın Sarıeroğlu yeni bir açıklama yaptı ve dedi ki ''3. atamayı yapacağız ama 2018 yılının başında yapacağız.''

Doğru 2018 yılının Mart ayında da bu atama yapıldı. Şimdi biz bu 2500 civarında yapılan, bu kadar da yok galiba.. yapılan atamayı geçen dönemin 3. ataması olarak kabul ediyoruz. Yani daha önce verilmiş olan 3. atama sözünün yerine getirilmesi olarak kabul ediyoruz.'' dedi. 

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.